VEDRO I INFORMATIVNO

Widgeti se vraćaju na Apple Watch, a s njima i animirano lice koje će voljeti mnogi

06.06.2023 u 15:56

Bionic
Reading

WatchOS 10 sa sobom donosi poboljšanu vidljivost i funkcionalnost, a Apple se pohvalio i suradnjom s još jednim brendom. Na Apple Watch ove jeseni dolazi Snoopy

Widgeti i popularni psić Snoopy uskoro dolaze na vaš Apple Watch. Apple je na WWDC-u posjetiteljima pružio detaljniji uvid u WatchOS 10 kojeg će se moći besplatno preuzeti ove jeseni.

Nakon što se domognete novog softvera, otkrit ćete da kruna više ne radi isto što i prije. Njezinim zakretanjem otkrit ćete paletu widgeta koji nude korisne informacije poput vremenske prognoze ili novih vijesti, izvještava PC Mag.

Ova značajka uz pomoć umjetne inteligencije može automatski podsjetiti na nadolazeće događaje na kalendaru, uzimanje lijekova, karte za razna putovanja i tako dalje. Smart Stack također dinamički aranžira widgete prema aplikacijama koje su aktivne - poput Podcasta, štoperice ili vježbanja.

  • +28
Apple WatchOS 10 Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Apple

Druga i mnogima bitnija novost dolazi u obliku novih lica za sat: Palette i Snoopy. Snoopy, ikonički bigl iz stripa Peanuts razigrano će reagirati na stvari koje trenutno raditi. Apple kaže da će se povremeno igrati sa kazaljkama sata, reagirati na vremenske uvjete ili čak imitirati sportsku aktivnost kojom se bavite.

Druga funkcija, Palette, imitacija je analognog sata koja 'opisuje vrijeme uz pomoć raznih boja koje se mijenjaju zavisno o dobi dana'.

Softver će svima biti dostupan ove jeseni, a radit će na Apple Watchu 4, Apple Watchu 5, Apple Watchu 6, Apple Watchu 7, Apple Watchu 8 i Apple Watchu Ultra.