NOVA ZNAČAJKA

Virtualni avatari stižu u Messenger i Instagram

12.07.2023 u 10:38

Bionic
Reading

Avatari će, između ostalog, pratiti vaše izraze lica i pokrete usta, što bi moglo olakšati razaznavanje što netko zapravo govori dok razgovara s vama kao avatarom

U Facebookovom Messengeru i Instagramu uskoro ćete se moći pojaviti kao vaš virtualni avatar.

Nova značajka označava značajno proširenje onoga što možete učiniti sa sustavom avatara, kojeg u Meta Platforms polako grade kao dio svoje vizije metaverzuma.

Na temelju kratkog videa u Metinoj objavi na blogu o novostima, čini se kako će korištenje vašeg Meta avatara u pozivu izgledati pomalo kao korištenje jednog od Appleovih Memoji avatara u pozivu na FaceTimeu.

Metini avatari također prate vaše izraze lica i pokrete usta, što bi moglo olakšati razaznavanje što netko zapravo govori dok razgovara s vama kao avatarom.

Videozapis prikazuje korisnike koji se prebacuju na neke šašavije avatare s temom životinja, uključujući mačku, psa, sovu i ljamu.

Meta također uvodi animirane naljepnice za avatar, koje će omogućiti da vaš avatar bude taj koji će zapravo podići palac gore ili se valjati po podu od smijeha u razgovoru.

Animirane naljepnice mogu se koristiti u Instagram i Facebook Stories i Reels, komentarima na Facebooku i temama poruka na Messengeru i Instagramu u razgovorima jedan na jedan.

U Meti također žele standardizirati način na koji avatari izgledaju u virtualnoj stvarnosti i njihovoj obitelji aplikacija.

Standardizirani izgled bi vaš avatar trebao učiniti realističnijim, ali i omogućiti bolji prikaz odjeće i modnih dodataka, ne bi li vas naveli na potrošnju stvarnog novca na virtualnu odjeću i obuću, piše Verge.