POP IT

[VIDEO] Nova senzacija s TikToka: Ova neobična senzorna igračka zarazila je internet, koliko će popularnost trajati?

28.04.2021 u 09:50

Bionic
Reading

Pop it je višestruko iskoristivi šareni komad silikona koji, prema svemu sudeći, ruši rekorde popularnosti. Najveći broj fanova pronašao je na TikToku

Pop it fidget silikonska je igračka vrijednosti oko osam dolara, dolazi u različitim bojama, a fanovi je često zovu 'push bubble'. Njezina primarna namjena je antistresni fidget, a mehanički jako podsjeća na omote punjene zrakom. S njom se igra pritiskom mjehurića prema dolje i kasnije - vraćanjem nazad u prvotni položaj pritiskom na drugoj strani.

Pop it fidget je najviše fanova pronašao na kineskoj mreži TikTok, gdje videi s popularnom igračkom broje desetke tisuća pregleda.

Kao što je to obično slučaj s jednostavnim igračkama, na internetu ga se nakon naglog porasta popularnosti može pronaći u svim oblicima i bojama.

Izvor: Društvene mreže / Autor: TikTok

Terapeutska primjena?

Sandra Mortimer, predavačica radne terapije na Sveučilištu Flinders tvrdi da je ključ uspjeha igračke njezina jednostavnost, prenosi ABC. 'Ovakve igračke mogu se primjenjivati kod djece s poteškoćama u razvoju.' komentirala je.

Izvor: Društvene mreže / Autor: lauraplays12

Mortimer tvrdi da ovakve igračke također imaju potencijal svidjeti se vrlo širokom rasponu ljudi, pogotovo u senzornom smislu - može ih se 'dodirnuti, pritisnuti...vršiti interakciju pomoću ruku'.

S obzirom da je zaluđenost sličnim igračkama u prošlosti jenjavala nakon šest-sedam tjedana, pitanje je - koliko će sada trajati?