BIZIT.HR SAVJETUJE

Uz dobro planiranje uštedite na ICT opremi

27.11.2017 u 09:39

Bionic
Reading

Novosti u ICT svijetu događaju se svakodnevno, no uz načela pametnog rada jednostavnije je napraviti pravi odabir kada su u pitanju potrebe vašeg poslovanja

Dobro planiranje pri odabiru opreme i alata za rad može skratiti muke malih i srednjih kompanija.

Kada se odlučimo na tri različite usluge kod tri različita operatera, sasvim je jasno da dobivamo i različiti standard usluge. Tu su i cijene koje se mogu, ali većinom ne moraju podudarati s opsegom usluga koji nam doista treba, pa tako završimo plaćajući više za stvari koje nikada nećemo ni koristiti. 

Hrvatski Telekom tako nudi Smartworking: u jednom paketu možete opremiti svoj ured vrhunskom ICT opremom, uz koju dolaze neizbježni programi za poslovanje, te najbrži mobilni internet. 

Kada je najam informatičke opreme u pitanju, odgađanjem kupnje možete profitirati tako da istu prvo isprobate na određeno vrijeme, a ukoliko želite, uvijek je možete i otkupiti.  U mjesečnu naknadu uključeno je i održavanje opreme i zamjena u slučaju kvara (i to odmah sljedeći dan), a sva su računala zaštićena i antivirusnim programom koji se redovito ažurira. 

Office 365 u tri paketa

Microsoftov paket Office 365 sadrži programe koji su nezaobilazni u svakoj organizaciji, bilo da se radi o malom, srednjem ili velikom poduzeću. 

Kada su vam isti dostupni kako na fiksnim, tako i na mobilnim uređajima, iskorištavate sve njihove mogućnosti bez obzira gdje se nalazili i bez potrebe naknadnog printanja ili prebacivanja s medija na medij kako bi ih prebacivali na drugu lokaciju. Na jednom dokumentu istovremeno može raditi više ljudi, a vaši su podaci uvijek sigurno pohranjeni i zaštićeni u data centrima.

Office 365 možete dobiti uz opciju bez ugovora ili uz ugovor od 12 mjeseci. Za manje urede s nekoliko zaposlenika najbolji je odabir model Business Essentials. Uz mjesečnu naknadu od 29 kuna (bez ugovorne obveze), odnosno 23 kune (uz ugovornu obvezu od 12 mjeseci) po korisniku možete koristiti online verziju programa iz paketa Office.

Dobivate i prostor za pohranu i zajedničko korištenje datoteka (OneDrive for Business), kao i Skype for Business.

U paketima Business i Business Premium možete koristiti desktop verziju programa, kao i njegovu online inačicu. Bez obzira kojom se trenutno koristite, vaši se podaci pohranjuju na jednom mjestu i možete im jednako pristupiti s oba sučelja. 

Uz Business Premium dobivate i pristup Online E-mail Exchangeu te Skype for Business, koji nije uključen u paket Business.

Office 365 Business paket dostupan je već od 50 kuna mjesečno, dok Business Premium možete dobiti za 63 kune mjesečno.

Ponudu možete zaokružiti odabirom mobilnog interneta za koji ćete izdvojiti od 89 kuna na mjesečnoj razini.  Za manje od 300 kuna mjesečno možete imati laptop HP ProBook 450 G4, uz Office 365 Business Essentials i Najbolju+ Mobile Net tarifu sa 100 GB.

Više: BizIT.hr

  • +2
Najbolji laptopi u 2017. Izvor: Promo fotografije / Autor: HP