BUG FUTURE SHOW 2015

Uspješan tehnološki spektakl pod pokroviteljstvom HT-a

02.02.2015 u 14:46

Bionic
Reading

Koliko hrvatskoj ICT zajednici nedostaje kvalitetnih prilika za druženjem i ujedno razmjenom mišljenja te upoznavanjem s najnovijim tehnološkim trendovima najbolje pokazuje činjenica da je Bug Future Show ove godine privukao čak 50 posto više posjetitelja nego lani

Bug Future Show već drugu godinu sponzorira Hrvatski Telekom kao generalni pokrovitelj.

Iako je riječ o jedinstvenom spoju zabave i najnovijih trendova svjetske tehnologije, Kino Europa do zadnjeg mjesta je ispunilo više od 1500 zainteresiranih posjetitelja, Bugovih čitatelja, ali i predstavnika gotovo svih ICT tvrtki, sponzora, medija…

Sam program ove godine prštio je zanimljivostima i nevjerojatnim spojem tehnologije i bankarstva, ili, primjerice, auto industrije.

Stručnjaci iz bankarskog i telekom sektora raspravljali su o mobilnom plaćanju i hoćemo li u budućnosti novčanik zamijeniti mobitelom te postaju li telekom operateri banke i obrnuto, a na toj panel diskusiji sudjelovao je Boris Drilo, član uprave Iskona i direktor Sektora za strategiju i razvoj poslovanja u Hrvatskom Telekomu.


Bug je zagrebačkom startupu DivIT omogućio odlazak na CES 2015, nakon što su pobijedili na natjecanju Idea Knockout, koji je također sponzorirao HT. Predstavnici DivIT-a su na pozornici kina Europa podijelili iskustvo izlaganja na najvećem sajmu novih tehnologija CES, a dojmove iz Las Vegasa su prenijeli publici zajedno s Draganom Petricom iz Buga i Bojanom Mušćetom iz Hrvatskog Telekoma koji su, također, bili na sajmu.

Bojan je s pozornice pozvao zainteresirane startupove da se svakako priključe natječaju Zid poslovnog uspjeha koji će se održati i ove godine. Posebno predavanje o natječaju održala je Jadranka Lovrić uz Zorana Senčara, predstavnika tvrtke OliveBox koja je pobijedila prošle godine.

Raspravljalo se i o automobilima bez vozača i hoćemo li do 2020. stvarno voziti u takvim automobilima, kao i udjelu električnih u odnosu ne automobile na goriva, ali i o tome što je, nakon smartfona, tableta i phableta, sljedeći hit među mobilnim gadgetima.

Najveći eksperti sjeli su i podijelili svoja razmišljanja o tome što je to neočekivano, a što možemo očekivati od tehnologije u budućnosti, hoćemo li drugačije kupovati, voziti automobile koji ne mogu imati nesreću i ne troše gorivo, hoćemo li svi postati umjetnici i stvarati glazbu, filmove, knjige, što ćemo koristiti i hoćemo li, stvarno, zbog tehnologije biti zdraviji i duže živjeti… Među njima je bio i Dino Novosel iz HT-a.

Osim toga, održana je i prezentacija Dajte mi brojke! na kojoj je sudjelovao Krešimir Madunović iz Iskona.

Posjetitelji su, osim besplatnog znanja, mogli dobiti i vrijedne nagrade sponzora, pa im je tako Hrvatski Telekom darovao Sony Xperia Z2 tablet, a HT je imao i iznimno dobro posjećeni štand te je wi-fijem pokrio cijelo Kino Europa.