NATJEČAJ

Novi 'Zid poslovnog uspjeha' kreće u travnju

30.01.2015 u 10:29

Bionic
Reading

Međunarodni natječaj za najbolju aplikaciju, namijenjen nezavisnim programerima i osnivačima startupa, u drugom će izdanju biti proširen na Austriju i Njemačku

Najavila je to Jadranka Lovrić, viša voditeljica tog projekta u Odjelu za upravljanje ponudom i cijenama ICT standardnih proizvoda Hrvatskog telekoma, tijekom Bug Future Showa u Zagrebu.

Zid poslovnog uspjeha je međunarodni natječaj pokrenut prošle godine, u kojem su - uz Hrvatsku - lani sudjelovali natjecatelji iz Češke, Mađarske, Poljske, Rumunjske i Slovačke. Ove godine natječaj je proširen na još dvije zemlje: Austriju i Njemačku.

Za to su prikladne inovativne poslovne aplikacije iz svih poslovnih grana koje olakšavaju poslovanje malih i srednje velikih tvrtki. Javnost glasovanjem bira najbolje aplikacije prijavljene u svakoj zemlji, nakon čega stručni žiri bira nacionalne pobjednike, najbolju međunarodnu aplikaciju i najbolji start-up.


U Hrvatskoj je prošle godine najboljom aplikacijom proglašen Olivebox, program koji na jednom mjestu nudi više alata namijenjenih malim i srednjim poduzetnicima. Najbolja međunarodna aplikacija bio je mađarski MiniCRM, a najbolji startup Ziteboard.

Na natječaj je ukupno stiglo više od 200 prijava, a za aplikacije je pristiglo više od 70 tisuća glasova.