POSLOVNA OKUPLJANJA

U Rovinju počeo GSMA WAS#8 - veliki komunikacijski skup u organizaciji hrvatskog Infobipa

09.10.2018 u 09:42

Bionic
Reading

U Rovinju se ovih dana okupilo više od 1300 stručnjaka iz svih krajeva svijeta, a glavna tema su roaming i interkonektivnost

U staroj tvornici duhana u Rovinju danas je svečano otvoren međunarodni poslovni skup GSMA WAS#8 iz područja telekomunikacija. Organizira ga domaća IT tvrtka Infobip u suradnji s londonskim GSMA, krovnom svjetskom organizacijom mobilnih operatera.

Najveći je to globalni poslovni skup ovakve vrste od osamostaljenja Hrvatske, s obzirom na profil sudionika i tvrtke iz kojih dolaze. Okupilo se nekoliko stotina telekoma iz svih krajeva svijeta, i kompanije koje im pružaju tehnička i softverska rješenja – ukupno više od 1300 direktora i menadžera iz područja interkonektivnosti, veleprodaje i roaminga.

tjedan svemira

Prošećite s nama Tehničkim muzejem i pogledajte najzanimljivije svemirske eksponate

Pogledaj galeriju

Veliko okupljanje

'Mobilna industrija danas je uzbudljivija no ikad. Operateri širom svijeta investiraju u nove tehnologije i poslovne modele. Velik utjecaj imaju i OTT kompanije, kao i tehnološke i softverske tvrtke, koje s operaterima razvijaju nove načine suradnje i nose velik inovacijski potencijal. Ponosni smo što je Infobip jedan od lidera u tom segmentu', rekao je među ostalim Matija Ražem, viši potpredsjednik i voditelj telekom divizije u Infobipu. On je govorom dobrodošlice pozdravio delegate u ime domaćina na svečanom otvaranju danas u 14 sati.

Dave Gannon, potpredsjednik za strategiju i tehnologiju u Deutsche Telekomu, pozvao je mobilne operatere na holističko razumijevanje svih procesa koji danas utječu na njihovo poslovanje i stratešku poziciju.

'Regulativa koja kaska za tehnologijom, rast IP-ja, nove paradigme u roamingu, promjene u modelima naplate, pitanja performansa mreže, brzine i kvalitete usluge, tek su neki izazovi s kojima se telekomi suočavaju širom svijeta, i koji će utjecati na njihovo poslovanje u idućim godinama', rekao je Gannon.

U prostorima stare tvornice duhana već je u punom pogonu pedesetak izložbenih štandova i zatvorenih punktova za sastanke. Održava se velik broj tematskih poslovnih zabava širom Istre. Središnja poslovna zabava bit će u pulskoj Areni u utorak navečer, uz nastup planetarno popularnih 2CELLOS.

GSMA WAS#8 je dio serije poslovnih skupova radne grupe WAS (Wholesale Agreements and Solutions) koji se održavaju dvaput godišnje. Prethodno, sedmo izdanje je održano u Dubaiju, a nakon Rovinja događaj seli u malezijski Kuala Lumpur. Skup se održava pod pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović.