Hrvatska agencija za okoliš i prirodu

U pomoć ovog kataloga, znat ćete sve zaštićene vrste u Hrvatskoj

Dupini su samo jedna od zaštićenih vrsta u Hrvatskoj

Dupini su samo jedna od zaštićenih vrsta u Hrvatskoj

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Institut Plavi svijet

Radi se o prvom katalogu koji obuhvaća i sustave Informacijskog sustava zaštite okoliša i sustave Informacijskog sustava zaštite prirode

Hrvatska agencija za okoliš i prirodu (HAOP) objavila je publikaciju 'Katalog Informacijskih sustava zaštite okoliša i prirode 2017; Sustavi Hrvatske agencije za okoliš i prirodu u 2017. godini', koja daje pregled i opis svih postojećih baza, rješenja i servisa Agencije.

Prvi takav katalog

Radi se o prvom katalogu koji obuhvaća i sustave Informacijskog sustava zaštite okoliša (ISZO) i sustave Informacijskog sustava zaštite prirode (ISZP). Katalog je namijenjen boljem snalaženju u 60-ak aktivnih baza s obzirom da su ciljane skupine korisnika različite, od zaposlenika upravnih i javnih tijela, znanstvenika i stručnjaka, pa do nevladinih udruga i građana.

tportal

Izvor: Hrvatska agencija za okoliš i prirodu / Autor: Hrvatska agencija za okoliš i prirodu

Podaci o zaštićenim vrstama

Osim ciljanih korisnika za svaku je bazu navedena razina dostupnosti, opisan sadržaj i tijek dostave podataka te navedena pravna osnova za njeno vođenje.

Informacijski sustav zaštite prirode objedinjava stručne i znanstvene podatke o bioraznolikosti i zaštiti prirode, a osobito podatke o divljim vrstama, stranim invazivnim vrstama, stanišnim tipovima i ekološkim sustavima, zaštićenim i ekološki značajnim područjima, područjima ekološke mreže, georaznolikosti, speleološkim objektima te druge relevantne stručne i znanstvene podatke.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!