IZ MICROSOFTA

U listopadu stiže prvi Surface All-In-One PC?

14.09.2016 u 10:07

Bionic
Reading

Glasine o novom Microsoftovom hardveru pod brandom Surface ne jenjavaju. I dok neprovjerene stvari uvijek valja uzeti sa zrnom soli, kad se u priču uključe poznati novinari s 'vezama', poput Mary Jo Foley sa ZDNeta - stvari postaju ozbiljnije. Prema njenim informacijama, Microsoft bi u listopadu mogao održati posebno događanje na kojem će predstaviti prvo Surface All-In-One osobno računalo

Stare glasine postale su još jasnije. U drugom dijelu listopada, Microsoft bi trebao otkriti ne samo nove Surface uređaje, već i neke inovativne partnerske proizvode. Surface AIO je navodno poznat pod nazivom 'Cardinal', uređaj koji pokreće Windows 10 i može poslužiti kao 'kućni studio'.

Ranije informacije o postojanju više različitih dijagonala spomenute su još jednom, a Mary Jo Foley dodaje kako postoji mogućnost da je riječ i o kućnoj verziji uređaja Surface Hub. Kako će uređaj izgledati? To možda sugerira Microsoftov patent za modularno računalo, no ovih dana u Redmondu tajne drže bolje no ikad. Industrijski i minimalistički pristup dizajnu valja očekivati kao kod svih dosadašnjih Surface uređaja, no o mogućoj modularnosti nema nikakvih informacija.


Za jesen je planirano i lagano osvježenje Surface tablet računala, no potpuno nova generacija uređaja poput hibridnog prijenosnika Surface Book 2 i Surface Pro 5 se očekuju tek dogodine (i to tek pred zimske praznike). Slična stvar vrijedi i za Surface Phone, koji je od ranije najavljen kao nešto što neće konkurirati mainstream mobilnim uređajima na platformama iOS i Android.