TEHNO SAVJETI

Trebate launcher za Androide? Evo najboljeg i još nekoliko alternativa

16.08.2017 u 08:02

Bionic
Reading

Instalacija posebnog programa - launchera - omogućit će vam poigravanje s izgledom i funkcionalnostima vašeg pametnog telefona. Ali, koji je najbolji?

Jedna od najvećih prednosti Googleovog operativnog sustava za mobilne uređaja mogućnost je prilagodbe njegovih značajki potrebama i željama vlasnika. 

Vjerojatno najjednostavniji način kako to možete napraviti je instalacija posebnog programa - launchera - koji će vam omogućiti poigravanje s izgledom i funkcionalnostima vašeg pametnog telefona.

No, koji je launcher najbolji? Evo izbora koji nudi Digital Trends, uz još nekoliko alternativa.

Najbolji launcher za Android

Nova

Nova je već razmjerno dugo prisutna aplikacija koja redovno zauzima prva mjesta u raznim izborima ove vrste. Pomoću nje možete mijenjati animacije, boje, sličice (ikonice) i još štošta. 

Izdvojite li pet američkih dolara za izdanje Prime moći ćete i prilagoditi upravljanje pokretima, dobiti dodatne efekte za skrolanje i još štošta. No, besplatna inačica trebala bi većini ponuditi i više nego dovoljno raznih mogućnosti. 

Pet najboljih alternativa

Hola

Umjesto uvođenja novih značajki na vaš smartfon Hola optimizira one kojima već raspolažete kako bi iz njih izvukli maksimum. Pomoći će vam pronaći suvišne aplikacije (bloatware) i ukloniti one koje ne trebate, a koje opterećuju vašu bateriju. 

Sučelje je kružno, pa možete lako se prebacivati između aplikacija jednom rukom čak i na većim uređajima.

Go

Još jedan vrlo popularan launcher pomoću kojeg možete preurediti gotovo sve aspekte svog početnog zaslona, ali i preuzimati raznovrsne nove teme.  

Launcher 8 WP Style

Nostalgični ste za operativnim sustavom Windows Phone? Ovaj launcher oponaša stil vertikalnog prikaza aplikacija u kvadratićima kakav njeguje sučelje Windows Modern, ali pritom zadržava sve funkcionalnosti Androida. Možete mijenjati paletu boja i dodati svoje boje.

Apex

Apex je dobar izbor za one među nama koji vole imati kontrolu dok prčkaju po mobitelu jer omogućuje promjenu veličine gotovo svega, a i pomoći će vam pri prilagodbi upravljanja gestama.  

Yahoo Aviate

Križanac launchera i digitalnog pomoćnika, Yahoo Aviate nastoji predvidjeti vaše potrebe tijekom dana i reorganizirati zaslon vašeg pametnog telefona automatski tako da je u prvom planu uvijek ono što vam najviše treba u danom trenutku i na danoj lokaciji.