TEHNO SAVJETI

Tražite najbolju tipkovnicu za uređaj s Androidom? Odaberite jednu od ovih pet

29.09.2023 u 21:22

Bionic
Reading

Tipkovnice za mobitele danas dolaze sa širokim spektrom mogućnosti koje će vam olakšati svakodnevno korištenje uređaja s Googleovim operativnim sustavom.

Tipkovnice za pametne telefone i tablet računala nude puno više mogućnosti od pukog unosa teksta i emojija.

Najbolje među njima dolaze sa širokim spektrom mogućnosti koje će vam olakšati svakodnevno korištenje uređaja s Googleovim operativnim sustavom.

Donosimo izvor pet tipkovnica za Android koje svakako trebate uzeti u obzir.

1) Gboard

Gboard podržava različite metode unosa, uključujući uobičajeno tipkanje, klizanje, rukopis, glasovno tipkanje, pa čak i Morseov kod.

Sadrži mnoge korisne značajke za vaše potrebe tipkanja, uključujući prediktivni tekst, međuspremnik, podršku za prijevod, automatsko ispravljanje, prilagođeni rječnik, prijedloge emotikona, više jezika i izgleda, način rada jednom rukom, GIF-ove, naljepnice i emotikone.

Također ćete pronaći jedinstvene značajke, poput mogućnosti zakazivanja poruka i stvaranja prilagođenih naljepnica u aplikaciji Messages.

Uz to, moguće je prilagoditi veličinu i temu tipkovnice.

2) Grammarly

Grammarly je tipkovnica fokusirana na gramatičku točnost teksta kojeg unosite putem nje. Otkrit će i ispraviti pravopisne, gramatičke i interpunkcijske pogreške u stvarnom vremenu, što je korisno ako redovito pišete službene poruke i e-poštu na engleskom jeziku.

Nudi i prediktivno tipkanje, prilagođene veličine tipkovnice, emojije, naljepnice, GIF-ove, višestruke rasporede tipkovnice i podrške za različite jezike.

3) Microsoft SwiftKey

Microsoftova tipkovnica može se pohvaliti podrškom za više od 700 jezika. Dostupne su i druge korisne značajke, poput automatskog ispravljanja, prediktivnog tipkanja, prilagodbe veličine i teme, emojija, naljepnica i GIF-ova.

Međutim, SwiftKey ima još nekoliko trikova u rukavu.

Prvo, ugrađeni međuspremnik povezan je s računalnim oblakom, što omogućava kopiranje i lijepljenje teksta između telefona i uređaja s operativnim sustavom Windows.

Drugo, možete kreirati zadatke sa svoje tipkovnice i oni će biti spremljeni u Microsoftovu aplikaciju To-Do.

4) Typewise

Typewise je namijenjen onima koji trebaju tipkovnicu s nestandardnim rasporedom. Koristi šesterokutni raspored, što tipke čini 70 posto većim i lakšim za tipkanje.

Također podržava geste. Na primjer, povlačenjem prema gore dobit ćete veliko slovo, povlačenjem ulijevo aktivirate brisanje, a povlačenjem udesno vraćate obrisano.

Automatski ispravak, više različitih izgleda tipkovnice i prilagodba (font, teme i osobni rječnik) također su podržani.

5) Ginger

Osim što također provjerava gramatiku, pravopis i oblikovanje rečenica, Ginger podržava različite jezike, prilagođene veličine tipkovnice, geste i unos klizanjem.

Također podržava automatsko ispravljanje, prijedloge emojija, emojije, GIF-ove, naljepnice i mnoštvo tema, piše Make Use Of.