HACKATON U VELJAČI

Traže se nove zelene tehnologije, nagrada najboljima iznosi 50 tisuća kuna

  • Autor: Miroslav Wranka
  • Zadnja izmjena 12.01.2021 14:27
  • Objavljeno 12.01.2021 u 14:27
Matija Žulj (Agrivi) bit će u žiriju Green-Tech Hackatona

Matija Žulj (Agrivi) bit će u žiriju Green-Tech Hackatona

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: AGRIVI

Glavne su teme Green-Tech hackathona očuvanje planeta, bioraznolikost, zelene tehnologije, održivi razvoj, kao i sve druge teme pod zajedničkom krovnom temom Zelenog plana

Veleposlanstvo Velike Britanije , investicijski fond Fil Rouge Capital i Algebra LAB pripremaju Green-Tech Hackathon koji će biti održan online 13. i 14. veljače.

Glavne su teme hackathona očuvanje planeta, bioraznolikost, zelene tehnologije, održivi razvoj, kao i sve druge teme pod zajedničkom krovnom temom Zelenog plana.

Stručnjaci i mentori Algebra LAB-a stajat će na raspolaganju sudionicima hackathona kako bi im pomogli da svoje ideje pretvore u provedive i održive projekte. Žiri će na kraju dvodnevnog druženja najperspektivniji projekt nagraditi novčanom nagradom u iznosu od 50 tisuća kuna.

'Green-Tech Hackathon pokrenuli smo kako bismo potaknuli, podržali i dali glas svima koji imaju izvrsna održiva rješenja koja će sačuvati naš lijepi planet, potaknuti rast i stvoriti radna mjesta u 'zelenoj' tehnologiji i industriji.

Ulaganje u zelena rješenja za stvaranje održivih radnih mjesta i suočavanje s izazovima koji su usko vezani uz klimatske promjene, smanjenje biološke raznolikosti te očuvanje javnog zdravlja je ključno. Zajednički napori potrebni su za očuvanje našeg planeta ali i nas samih.

Ovaj hackathon jedan je od načina razmjene znanja i izgradnje zajednice ljudi s istim ciljem“, izjavio je britanski veleposlanik Andrew Dalgleish.

Ne morate dolaziti u Zagreb

'Kroz proces savjetovanja i mentoriranja najboljih timova i projekata naši mentori mogu pružiti sjajnu podršku, a sudjelovati možete iz svih dijelova Hrvatske, bez dolaska u Zagreb.

Svi mentori koji će stajati na raspolaganju sudionicima imaju dugogodišnja iskustva u podržavanju startup projekata kroz najdugovječniji akcelerator u zemlji', naglasila je dr. sc. Maja Brkljačić, direktorica poslovnog razvoja Algebra LAB-a.

Među mentorima će biti i Matija Žulj, osnivač tvrtke Agrivi. Krajnji rok za prijavu za Green-Tech Hackaton je petak, 22. siječnja 2021.

Više informacija, uključujući i obrazac za prijavu, možete pronaći Algebrinoj web stranici.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!