TEHNO NOVITETI

Zaboravite preklopne telefone, LG-jev novi smartfon se - razmata

12.01.2021 u 11:47

Bionic
Reading

Korejski proizvođač je tijekom prezentacije na sajmu CES 2021 predstavio telefone savitljivih ekrana koji se ne preklapaju, već razmataju

LG je ove godine na CES-u predstavio velik broj noviteta, no jedna stvar koja je mnogima privukla pažnju su telefoni koji dolaze s ekranom koji se razmata.

Telefon je predstavljen na samom kraju prezentacije Izvor: Društvene mreže / Autor: LG

Na žalost, prve informacije o ovakvoj vrsti uređaja su ograničene, s obzirom da je riječ o prototipu. Prvi pogled na ove uređaje bio je kratak, no dovoljan da zaintrigira, piše Makeuseof.

Telefon koji se razmata izgleda kao standardni smartfon, no kad korisnik želi više ekrana, on se može razmotati i poprimiti funkciju manjeg tableta.

Ova tehnologija je, kao što smo već napisali, relativno nova stvar, no predstavlja sljedeći potencijalni korak u dizajnu mobilnih uređaja, nakon što smo nekoliko godina pratili povratak onih preklopnih. Ovaj potez je samo jedan u nizu LG-jevih iskoraka u svijetu smartfona - kompanija je već zašla u eksperimentalne vode sa smartfonom LG Wing.

Na žalost, nije poznato kada će LG razotkriti više o novom uređaju - kompanija je demonstrirala novu tehnologiju na samom kraju prezentacije, no nadamo se da ćemo uskoro saznati više.