LJETNA ZABAVA

Top 10 najboljih besplatnih igara za iPhone i iPad

20.07.2017 u 14:33

Bionic
Reading

U moru besplatnih igara za mobitel, teško se odlučiti samo za njih par. No bilo da ste ljubitelj platformera, trkaćih igara ili pak šaha, naći ćete nešto za sebe na ovom popisu

Igre na mobitelu su odlična razbibriga. Appleov dućan ih ima na stotine, a dobar dio njih je i besplatan. Od simulatora, do puzzle igara s bombonima i voćem i jednostavnih igara koje su nam dobro poznate poput osmosmjerki, pasijansa ili šaha. Nije ni čudno što se teško možemo odlučiti za samo jednu ili dvije igre! Tech Radar zato nudi popis od 10 najboljih igrica za iPhone i iPad. E da, svih 10 možete skinuti besplatno!

1. Capitals

Na polju ispred vas nalaze se slova, koja kombinirate kako god želite u riječi. Ali postoji caka! Igrate protiv igrača online ili protiv igrača pored vas. Svatko od vas se bori da preuzme polje, a polje preuzimate onda kad složite riječ od slova koja su na poljima.

Prednosti: Trenira vaš mozak. Ako volite igre koje su malo kompetitivne, ova će vam biti super!

Mane: Prije svake igre morate pogledati jedan kratki video.

2. The Battle of Polytopia

Morate sagraditi vlastito kraljevstvo. Imate pravo na 30 poteza po igri i resursi su ograničeni, tako da stvarno morate razmišljati što i kako ćete napraviti. U ovoj igri također igrate protiv drugih igrača, borite se s neprijateljima i sve što možete očekivati od jednog kraljevstva.

Prednosti: Ovo je više strateška igra, tako da će vas tjerati da budete skoncentrirani.

Mane: Da bi otključali 'cijelu' igru, morate platiti.

3. Circle Affinity

Čini se da je ovo besplatna verzija igre Circa Infinity. Igra bazirana na refleksima i jednostavno brzom razmišljanju. Da ne objašnjavam mehaniku igre, najbolje da pogledate ovaj video.

Prednosti: Nije jako teška, ali je vraški zabavna. I osjećaj kad pobijedite neku razinu na kojoj ste zapeli je neprocjenjiv!

Mane: Jedini način da se riješite reklama unutar igre je da platite. Plaćanjem otvarate i još razina.

4. Binary Dash

Znate ovakve igre. Vaš lik trči, a sve što vi možete napraviti je reći mu da skoči ili da se okrene naopačke i trči na donjoj strani mape. Možete odabrati različite likove, skupljati novčiće i otključavati razne nove sadržaje.

Prednosti: Apsolutno sve u ovoj igri je besplatno. Nema plaćanja za otključavanje novih razina, no ako želite maknuti reklame, koštat će vas samo jedan dolar!

Mane: Ovakvih igara ima na stotinu. Ali stvarno.

5. Alphabear

Da, ovo je igra za djecu. Ali vidite kako je slatka! Trebate tražiti riječi od dobivanih slova. Svaki put kad otkrijete neku riječ, umjesto tih slova dođu medvjedići, a svaka nova razina otključava, pogodili ste, još više medvjedića.

Prednosti: Naprosto je preslatka. To je to.

Mane: Gdje da počnem... Morate biti spojeni na internet da bi mogli igrati igru. I to na neku dobru internetsku vezu, znači ako ste kod bake u mjestu s tri kuće, nemojte očekivati da će se igra pokrenuti. Uz to, možete igrati samo par rundi na dan. Ako igrate besplatnu igru.

6. Beneath the Lighthouse

E ova igra je već malo veći izazov. Imate lika koji mora doći do dna svjetionika, i vi ga vodite do tamo. Fora je u tome da vam je jedini način kontrole su kotači kojima okrećete... Ekran. Da bi lik mogao izaći van.

Prednosti: Ako volite izazovne igre koje će vam stvarno oduzeti dosta vremena, onda super!

Mane: Kada izgubite sva tri života, morate odgledati jednu reklamu.

7. Really Bad Chess

Šah je lijepa igra. Obje strane ploča su jednake, a tko će pobijediti samo je pitanje vještine. Ali ne u ovoj igri. U ovoj igri, ponekad ćete imati četiri konja ili dvije kraljice. Ponekad će vaš protivnik imati četiri kraljice i dva lovca. Ovo nije igra koja je poštena, ovo je igra koja vas tjera da uzmete sve što znate o šahu i to iskoristite prema novim pravilima koja su na ploči.

Prednosti: Savršena za ljubitelje šaha koji žele dodatni izazov.

Mane: Užasna za ljude koji ne znaju igrati šah, jer se nećete snaći.

8. Battle Golf

Imate samo jedan zamah da dovedete lopticu u rupu. Je, teško je, ali je zabavno jer možete igrati s prijateljem! Možete, naravno, igrati i sami, ali zabavnije je kad se natječete tko će prvi skupiti pet bodova. Postoji jako puno prepreka između lopte u rupe, ali to samo čini igru dinamičnijom.

Prednosti: Pikselizirani izgled jednostavno izgleda odlično uz setting igre!

Mane: Kao i kod drugih, trebate platiti da bi se riješili reklama.

9. Clash Royale

Ma sto posto ste negdje čuli za ovu igru. Gradite tvrđavu koju morate obraniti od drugih igrača. Jedna posebna supstanca zvala 'eliksir' vam se puno svaki dan, ali možete platiti da vam se napuni praktični instantno. Zapravo, možete platiti za jako puno toga u ovoj igri...

Prednosti: Jako lako postanete ovisni o ovoj igri, jer je jednostavno zabavna.

Mane: Igrači koji plaćaju za in-game content imat će puno veću prednost nad igračima koji igraju besplatnu verziju...

10. Asphalt 8

Jedna od najboljih trkaćih igara za mobilne uređaje. Grafika je odlična, a igra sama po sebi zabavna. Imate veliki izbor auta, veliki izbor trikova koje ti auti mogu izvoditi i sve u svemu, odlično trkaće iskustvo!

Prednosti: Ako i malo volite trkaće igre, skinite ju.

Mane: Nemate cijelo iskustvo igranja ako isprobate samo besplatnu igru. Postoji jako veliki izbor dodataka koji jako poboljšavaju igru, ali se plaćaju.