NEOČEKIVANA POSLJEDICA

Tko i zašto briše stare tvitove s Facebooka?

29.08.2018 u 10:23

Bionic
Reading

Dio korisnika Facebooka doživio je neugodno iznenađenje. Otkrili su kako je dio njihovih starijih objava nestao. Točnije, riječ je o postovima koji su bili objavljeni s Twittera. No, to je bilo iznenađenje i za Twitter

Iz Facebooka je u siječnju stigla najava kako će ukinuti značajku koja je omogućavala istovremenu objavu na najvećoj društvenoj mreži svijeta i Twitteru. Twitter je zbog toga obrisao svoju platformu za Facebook jer je postala beskorisnom nakon što je Facebook doista i ukinuo spomenutu značajku početkom ovog mjeseca.

Možda se ne bi na to odlučili da su znali kako će pritom nestati i stare objave. Evo što se dogodilo.

ALATI PROTIV TRACKERA

Ovako ćete otkriti tko vas prati online

Pogledaj galeriju

Iz Twittera su bili od Facebooka zatražili produljenje roka za ukidanje te značajke, ne bi li pronašli način kako zadržati istovremene objave na dvije platforme. Mark Zuckerberg i društvo su ih odbili.

Kako je zbog toga Twitterova platforma za Facebook postala suvišnom, odlučili su ju ukloniti ne sluteći kako će to za posljedicu imati uklanjanje starijih objava.

Zasad nije jasno jesu li u Facebooku očekivali probleme te vrste. Kad su shvatili što se događa, u Facebooku su poduzeli mjere kako bi vratili obrisani sadržaj, piše Axios.