GERALT JAŠE!

The Witcher stiže i u kina!

06.11.2015 u 15:11

Bionic
Reading

Prvi od nekoliko filmova The Witcher u kinima bi trebao biti 2017, a mnoge će sigurno iznenaditi to da CD projekt s njim neće imati baš nikakve veze

Godine 1986. poljski pisac Andrej Sapkowski objavio je prvi dio sage o Geraltu, witcheru koji za život zarađuje ubijanjem demona. Tijekom godina stekao je određenu popularnost, no međunarodna scena ga je upoznala tek kada je puno kasnije poljski razvojni studio CD Projekt odlučio napraviti igru te je pretvoriti u jednu od najboljih i najcjenjenijih trilogija današnjice.

Oduševljenje milijuna igrača trećim i posljednjim dijelom franšize još se nije sleglo, no to očito neće biti potpun razlaz s obožavateljima. Naime Platige Image najavio je da će se 2017. u kinima pojaviti prvi film 'The Witcher' kao polazišna točka za još nekoliko filmova, ali i TV seriju. Zanimljivo, Platige je radio sve animirane cut scene za sve tri igre, a redatelj igre Tomek Baginski, koji je jednom nominiran za Oscara, režirao je uvodnu scenu za The Witcher 2.

Unatoč svemu, film neće biti inspiriran igrama, već knjigama i CD Projekt barem zasad neće imati nikakvu ulogu u produkciji. Kako će i jesu li već riješili pitanje autorskih prava, još uvijek nije poznato s obzirom na to da je upravo CD Projekt vlasnik prava na brend The Witcher.

Zanimljivo, ovo nije prvi Geraltov izlet na male ekrane. Naime 2001. snimljen je vrlo loš film, a postojala je i TV serija s urnebesnim specijalnim efektima.

Witcher - film!