INNOFEST 2014

Što je to LG pripremio za europsko tržište?

22.03.2014 u 09:26

Bionic
Reading

LG je tijekom festivala InnoFest 2014 u Veneciji predstavio sveobuhvatnu liniju proizvoda namijenjenu europskim potrošačima. Tu su pametni televizori velikih zaslona i visokih rezolucija, nosivo računalstvo, kućanski uređaji...

Europsko izdanje LG-evog sajma posjetilo je oko 300 poslovnih partnera te tvrtke i drugih sudionika iz cijele regije. Prethodno je održano u Istanbulu, a posljednje ovogodišnje izdanje InnoFesta bit će organizirano u Aziji u travnju.

InnoFest za nas predstavlja mogućnost prikaza naše raznolike potrošačke elektronike i kućanskih aparata europskim potrošačima. Uspjeh u Europi preduvjet je općenitog uspjeha globalne kompanije', rekao je Brian Na, potpredsjednik europske regije u LG Electronicsu.

Uz zakrivljeni pametni telefon G Flex te i nosivi uređaj za fitness Lifeband Touch, LG je najavio širenje linija televizora Ultra HD i OLED u Europi.
Ove će godine predstaviti sedam serija Ultra HD televizora s dijagonalama veličina od 49 do 105 inča (od 124 do 266 cm).

LG-ev zakrivljeni Ultra HD model 105UC9 dolazi sa zaslonom od 105 inča, omjera prikaza 21:9 te s Ultra IPS panelom razlučivosti 3840 puta 2160 piksela za bolji prikaz detalja, veću točnost boje i mogućnost gledanja iz bilo kojeg kuta.

Zakrivljena mrcina (klikni za uvećanje)


Tru-Ultra HD Engine Pro pretvara SD, HD ili Full HD sadržaj u gotovo 4K kvalitetu te, zajedno s algoritmom SuperResolution, eliminira smetnje.

LG-evi Ultra HD televizori imaju četiri puta više piksela u usporedbi s Full HD televizorima. U kombinaciji s tehnologijom Cinema 3D, tvrde kako će osigurati uranjajuće iskustvo gledanja. Tu su i značajka za kontrolu 3D-a efekta, mogućnost pretvaranja 2D-a u 3D te novi audio sustav Ultra Surround razvijen u suradnji s tvrtkom Harman Kardon.

Predstavili su najveći Ultra HD zakrivljeni OLED TV na svijetu (model 77EC9800), Gallery OLED televizor (model 55EA8800) te Full HD OLED sa zakrivljenim dizajnom (model 55EA9700).

LG-eva tehnologija WRGB OLED kontrolira temperaturu boje svakog piksela, uz pomoć Color Refinera. Tu su i ugrađene aplikacije kao što je eGallery s više od 150 radova za poboljšanje raspoloženja, primjerice kombinacija slika najpoznatijih umjetnika te posebno odabranih melodija koje dnevnu sobu pretvaraju u privatnu umjetničku galeriju.

LG planira proširiti svoje regionalne mogućnosti istraživanja i razvoja uz proizvodnju Ultra HD i OLED televizora u Poljskoj.

Predstavljena je i platforma za pametne televizore webOS, koja će tijekom godine po prvi put postati dijelom 40 modela televizora, uključujući pametne televizore Ultra HD, OLED i Cinema 3D.

Bilo je i kućanskih aparata (klikni za uvećanje)


Među predstavljenim kućanskim aparatima izdvaja se nova perilica rublja s punjenjem s prednje strane koja je za 40 posto energetski učinkovitija od modela energetskog razreda A+++ te će biti dostupna u Europi u prvoj polovici godine.

Uz tehnologije TurboWash i TrueSteam, ova perilica skraćuje vrijeme pranja na 59 minuta, smanjuje potrošnju energije za do 15 posto te potrošnju vode za do 40 posto.

Prikazani su i hladnjaci, uključujući modele sa zamrzivačem u donjem dijelu i tehnologijom Total No Frost, koji su 10 posto energetski učinkovitiji od onih energetskog razreda A+++, a navodno i tiše rade te dulje traju.

Konačno, LG je pokazao i robotski usisivač Hom-Bot Square te 2-u-1 usisivač bez kablova.