NEVIDLJIVI ZNAKOVI

Stižu novosti u Google Docs: Ovo će nam olakšati uređivanje dokumenata

10.01.2023 u 12:12

Bionic
Reading

U Google Docsima ćemo moći vidjeti razmake među redovima, prekide stranica i ostale oznake koje nam rad u sličnim programima olakšavaju već desetljećima

Google je počeo uvoditi značajku za Google Docs koja dozvoljava gledanje znakova unutar dokumenta koji se ne vide na otisku poput razmaka, kartica i raznih prekida sadržaja, piše u najnovijem blogu. Opcija koja će postati dostupnom u izborniku View može pomoći pri uređivanju dokumenta prukazom načina na koji je formatiran.

Korisnici su, podsjeća Verge, dosad morali koristiti dodatke treće strane kojima bi mogli vidjeti ove znakove. Premda se ne radi o značajki od koje će veći broj korisnika uopće imati koristi, potražnja za njom je prisutna.

Zanimljiva stvar oko vidljivog formatiranja je što smo mislili da je riječ o stvari koja je integralni dio aplikacije već dulje vrijeme. Unatoč svim pretpostavkama, dodavanje ove značajke dobrodošao je novitet.

Prema objavi u blogu, vidljivi znakovi formatiranja bit će dostupni svim poslovnim, obrazovnim i osobnim računima što bi trebalo biti dostupno apsolutno svima do 7. veljače ove godine.