UMJETNA INTELIGENCIJA

Živciraju vas? Google je nečitkom rukopisu doktora odlučio stati na kraj

19.12.2022 u 15:03

Bionic
Reading

Velik broj liječnika vrlo je često u žurbi, što ponekad recepte koje dobiju pacijenti zbog brzog pisanja čini nerazgovjetnima. Google ima rješenje

Problem s nečitljivim rukopisom obiteljskih riječnika kroz desetljeća se među pacijentima pretvorio u prešućen vic, no Google je cijeloj stvari odlučio stati na kraj.

Tehnološki je div službeno najavio da surađuje s farmaceutima kako bi dešifrirao rukopis liječnika uz pomoć Google Lensa. Riječ je o novoj funkciji za popularni program koja će korisnicima omogućiti snimanje recepta ili slanje istog u program. Nakon što softver obradi sliku, aplikacija će prepoznati lijekove spomenute u receptu. Značajku je Google demonstrirao tijekom tehnološke konferencije u Indiji.

Kompanija nije odmah podijelila informacije kad planira izbaciti novu funkciju, no jedno je sigurno - Indija ima najveći broj korisnika Google Lensa na cijelom svijetu, piše TechCrunch.

Google for India je kompanijin centalni događaj za južnoazijsko tržište kojeg organizira svake godine te tijekom kojeg demonstrira hrpu novih proizvoda i nadolazećih značajki za već postojeće. Kompanija je također spomenula da radi na jednom ujedinjenom modelu za pokrivanje poreko sto indijskih jezika u govoru i tekstu ne bi li pojduprijela internetsko putovanje milijuna korisnika prosutnih na tržištu.

Indija je, tim rečeno, ključno tržište za Google koji je u zemlji uspio sakupiti preko pola milijarde korisnika, unatoč dvije kazne zbog sukoba interesa koje su im lokalni regulatori uspjeli naplatiti tijekom prošlih nekoliko mjeseci.