RODITELJSKI NADZOR

Google Play ima nova ograničenja za djecu, a tiču se - kupovine

22.12.2022 u 10:49

Bionic
Reading

Pomoću nove značajke Purchase Request djeca roditeljima i skrbnicima mogu slati zahtjeve za odobrenje kupovine aplikacije ili u aplikacijama

Google Play od sad omogućava djeci slanje zahtjeva za kupovinu roditeljima i skrbnicima.

Ta trgovina aplikacijama već nudi alate za ograničavanje kupovine djeci, pomoću metode obiteljskog plaćanja. No, sad su dodali još jednu značajku - Purchase Request - koja će djetetu omogućiti slanje zahtjeva na odobrenje osobi koja upravlja obiteljskim korisničkim računom kad nije prisutan način plaćanja.

Djeca mogu poslati zahtjev za odobrenje za aplikacije koje se plaća i kupovinu u aplikacijama u slučajevima kad obitelj nije postavila način plaćnja.

Nakon što osoba koja upravlja obiteljskim računom dobije zahtjev, mogu koristiti vlastiti oblik plaćanja (uključujući darovne kartice) kako bi odobrili zahtjev i obavili kupovinu. Ti će zahtjevi biti pod karticama Pending i History.

Ovaj način odobrenja plaćanja funkcionira najbolje u situacijama kad želite imati punu kontrolu nad potrošnjom vašeg djeteta i obitelji.

Na raspolaganju je pregled svih aplikacija i kupovina u aplikacijama s kojima djeca dolaze u doticaj. Možete odbiti one koje smatrate štetnim ili nepoželjnim zbog bilo kojeg razloga.

Google je zadnjih nekoliko mjeseci uveo više promjena kako bi omogućio bolji pregled načina na koje djeca koriste njegove usluge.

U listopadu su predstavili novo izdanje aplikacije Family Link, koja je dobila i izdanje za web, između ostalog. Tijekom prošlog mjeseca su najavili promjene politike za trgovinu Play, u sklopu kojih će pravila koja određuju koje aplikacije su pogodne za djecu biti postrožena, piše Tech Crunch.