JOŠ JEDAN

Stiže nam Grandland X - novi SUV iz Opela

24.04.2017 u 14:40

Bionic
Reading

Opel i njegov sestrinski brend Vauxhall službeno su predstavili novi Grandland X, najveći SUV u ponudi tvrtke, čija su tajna još jedino motori

Napravljen da postane najveći crossover tvrtke, Grandland X ima poznatu prednju stranu s krilatom rešetkom, kao i LED svjetla. Sportski styling nastavlja se tako oblikovanim poklopcem motora i plastičnim dodacima, a straga je spojler na prtljažniku te integrirani dvostruki ispušni sustav.

Ovaj SUV je 4477 mm dugačak, 1844 mm širok i 1636 mm visok te s međuosovinskim razmakom koji se proteže 2675 milimetara, pa je 200 milimetara duži od modela Mokka X i Crossland X, druga dva Opelova crossovera odnosno SUV-a. 

Interijer s pet mjesta trebao bi biti relativno komforan jer opcije uključuju ergonomska prednja sjedala, grijani upravljač i bežični punjač za pametni telefon. Kupci jeftinijih paketa opreme će i dalje imati sustav IntelliLink, a i prostrani prtljažnik s obujmom do 1652 litre.

U smislu sigurnosti Opel će ponuditi asortiman pomoćnih sredstava za vožnju, uključujući automatsko kočenje u hitnim slučajevima, naprednu pomoć u parkiranju, upozorenje na pospanost vozača i prilagodljiv tempomat za otkrivanje pješaka.

  • +5
Opel Grandland X Izvor: Promo fotografije / Autor: Opel

Proizvođač automobila zasad zadržava opcije motora tajnim, ali tvrdi da će Opel Grandland X biti ponuđen s dodatnim sustavom Grip Control, a koji ima pet različitih načina vožnje.

Grandland X će predstaviti na sajmu automobila u Frankfurtu u rujnu, a prije početka prodaje početkom iduće godine.