ZA PRIRODU

Opel Insignia za izlete van ceste - upoznajte Country Tourer

09.04.2017 u 09:28

Bionic
Reading

Kao dio svog širenja Opel je predstavio soft-road izvedbu svojeg automobila srednje klase u karavanskoj karoserijskoj varijanti - Insigniju Country Tourer

Opel je predstavio treću varijantu Opel Insignije u obliku Insignije Country Tourer. Automobil je u biti soft-road izvedba od Insignije Sports Tourera (karavana), nešto nalik Audi Allroad modelima. Automobil ima oko 20 milimetara dodatne udaljenosti od tla više od Sports Tourer izvedbe, te je 20 mm duži. Možda još važnije je da je međuosovinski razmak produžen za 92 milimetra, a dodana su opcijska sklopiva stražnja sjedala u 40/20/40 konfiguraciji, što će znati cijeniti biciklisti, skijaši, ribolovci i ostali koji automobil koriste za prijevoz svoje opreme za slobodno vrijeme.

Automobil je dobio i krovne nosače kao standard kako bi se naglasio avanturistički izgled, a istovremeno podržavaju opterećenja od 100 kilograma. Insignia Country Tourer koristi novi pogon na sva četiri kotača sa sustavom raspodjele okretnog momenta između pojedinačnih kotača u cilju poboljšanja svojih off-road sposobnosti. Detalji o motorima bit će u detalje objavljeni prije premijere Opel Insignije Country Tourer prije salona automobila u Frankfurtu sredinom rujna ove godine.