NOVITETI

Stigao je Galaxy A8 (2018), pripremite 3.799 kuna

16.01.2018 u 18:14

Bionic
Reading

Novi Samsungov top model u seriji pametnih telefona A odlikuju nesvakidašnja dvostruka prednja kamera te zaslon od ruba do ruba uređaja, između ostalog

Mjesec dana nakon globalne, Samsung je u zagrebačkom Muzeju iluzija održao i hrvatsku premijeru svog pametnog telefona Galaxy A8 (2018). 

Predstavljene su, između ostalog, mogućnosti koje pružaju dvije prednje kamere, stražnja kamera te beskonačni zaslon koji se po prvi puta nalazi na pametnom telefonu iz Samsungove serije A.

Izgledom i dizajnom Galaxy A8 (2018) ne razlikuje se značajno od prethodnih Samsungovih top modela. Uređaj dolazi sa stražnjom kamerom opremljenom senzorom sa 16 megapiksela i otvorom blende od f/1.7 te dvostrukom prednjom kamerom s osam MP i f/1.9. 

Te dvije kamere možete koristiti odvojeno kako biste snimili dvije vrste selfija: izbliza sa zamućenom pozadinom ili portret s jasnom i čistom pozadinom. Značajka Life Focus omogućuje namještanje bokeh efekta prije ili nakon snimanja. Kamere imaju digitalnu stabilizaciju slike i mogu snimati hyperlapse video zapise.

Predstavljen Samsung Galaxy A8 (2018) Izvor: Samsung / Autor: Samsung

Fotografije je moguće personalizirati dodavanjem naljepnica, a tu je i značajka posebno namijenjena za snimanje hrane Food Mode.

Zaslon Infinity od ruba do ruba omjera je 18,5:9 i nudi značajku Always On za pregled važnih informacija na brzinu bez otključavanja mobitela.  Kućište je kombinacija zakrivljenog stakla i metalnog okvira, otporno na vodu i prašinu (IP68).

Dolazi sa četiri GB RAM-a, 32 GB memorije koju je moguće proširiti karticom microSD za još 256 GB.  Prvi je uređaj u seriji A koji podržava Samsungovu konzolu za virtualnu stvarnost Gear VR. Uz to, podržava dvije kartice SIM i ima zaseban utor za microSD.

Galaxy A8 (2018) će kod nas biti dostupan od siječnja 2018. godine u tri boje - crnoj, sivoj i zlatnoj - po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 3.799 kuna.

  • +3
Samsung Galaxy A8 Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Samsung