DIGITALNA EDUKACIJA

Stemi predstavio 'Netflix za obrazovanje' na najvećem sajmu tehnologija u Londonu

31.03.2023 u 12:44

Bionic
Reading

Stemi je započeo 2023. godinu s premijerom nove edukacijske platforme, jako dobrim poslovnim rezultatima i novim poslovnim partnerima iz SAD-a i Indonezije, javljaju iz kompanije

Stemi je na najvećem sajmu edukacijskih tehnologija Bett, u Londonu predstavio Stemi marketplace fokusiran na pripremu učenika u školama za poslove budućnosti.

Bett je najveći sajam edukacijskih tehnologija na svijetu, koji s tradicijom od 36 godina postojanja svake godine u Londonu okuplja preko 600 EdTech kompanija iz 123 zemlje. Na Bett sajmu prisutno je i preko 15 ministarstava obrazovanja a uz to, Bett sajam posjećuje i više od 30.000 posjetitelja koji dolaze iz obrazovanja.

Stemi marketplace - 'Netflix za obrazovanje'

Edukacijska platforma Stemi LAB koja je vlastito tehnološko rješenje Stemi-ja za stvaranje jedinstvenih obrazovnih iskustava u učionicama koje simuliraju rad u tehnološkim tvrtkama, proširena je sa Stemi marketplace te na taj način otvara vrata drugim organizacijama koje razvijaju vlastite STEM programe. Među prvim korisnicima je američka tvrtka Milestone C koja je prebacila svojih devet programa na marketplace.

Stemi je početkom 2023 potpisao ugovor s novim partnerom Stokes Education koji će također svoje programe namijenjene srednjim školama i fakultetima pružati kroz Stemi marketplace. Osnovan je 2005. godine, a danas djeluje s dva odjela, Stokes Education fokusiran na STEM obrazovanje i Stokes Robotics fokusiran na robotska rješenja.

'Otvaranjem platforme drugim organizacijama Stemi radi novi evolucijski korak i postaje obrazovni Netflix. Ovime otvaramo nove izvore prihoda, širimo ponudu programa i sadržaja za škole te akceleriramo ulazak u nove škole i na nova tržišta. Sve to je popraćeno i izvrsnim poslovnim rezultatima gdje smo nastavili rasti više od 100% u usporedbi na prethodnu godinu a u Hrvatskoj smo prisutni u 20 posto škola' ističe Marin Trošelj, direktor STEMI-ja.

Stemi marketplace (dio Stemi LAB) sada pokriva glavna tehnološka područja na kojima se bazira moderna industrija: robotika, internet stvari, umjetna inteligencija, znanost o podacima, dronovi, zrakoplovstvo te razvoju web i mobilnih aplikacija. Prednost Stemija je mogućnost ponude personaliziranih rješenja za škole ovisno o tehničkim vještinama ili kompetencijama koje žele razvijati kod svojih učenika.

STEMI Education na Brett sajmu u Londonu Izvor: Licencirane fotografije / Autor: STEMI

Nova godina za Stemi znači i iskorak na novo tržište Indonezije. Tvrtka je potpisala ugovor s organizacijom Koding Next, najvećom školom za kodiranje i računalno programiranje u jugoistočnoj Aziji koja je osnovana je 2015. godine i fokusirana je na specijalizirane programe za računalno programiranje ('coding school'). Koding Next će u sklopu svojih radionica implementirati STEMI AI program.