NOVA GENERACIJA

Testira se: Novi iPhone 15 Pro čeka zanimljiva promjena!

30.03.2023 u 15:30

Bionic
Reading

Skoro je sigurno to da će telefon doći s tipkama koje su stopljene s kućištem, a radit će čak i kad je baterija prazna

Izgleda da će iPhone 15 Pro stići s tipkama za glasnoću i napajanje koje su slivene s kućištem, slično kao kod tipke Home na iPhoneu SE i iPhoneu 8, a nedavno su se pojavile i informacije o tome da će ove površine osjetljive na dodir funkcionirati i kada je telefon ugašen.

Prema objavi na forumu MacRumors, anonimni je izvor objavio da će novi mikroprocesor podržati tipke na modelu iPhone 15 Pro, čineći ih sposobnima za otkrivanje dodira čak i kada je uređaj isključen. Govori se o tome da će dotični mikroprocesor zamijeniti Super Low Energy Mode, koji se trenutno koristi u iPhoneu 14 Pro te koji aplikacijama kao što su Find My i Apple Pay omogućuje rad gotovo bez napajanja.

Ovo je važna vijest za fanove Applea koji su skeptični oko funkcionalnosti čvrstih gumba za glasnoću i napajanje iPhonea 15 Pro. Ove nove ploče moći će osjetiti pritiske, zadržavanje i 'verziju Appleovog 3D Toucha' dok je telefon bez struje ili isključen.

Prisutnost novog mikroprocesora također bi trebala značiti da se ti gumbi ne oslanjaju na aktivni iOS kako bi funkcionirali, tako da ćete i dalje moći izvoditi radnje poput hard reseta ako naiđete na probleme sa svojim iPhoneom 15 Pro.

Prema gore spomenutom izvoru, koji je, usput rečeno, navodno ista osoba koja je prva nagovijestila da će iPhone 15 i iPhone 15 Plus sadržavati Appleov Dynamic Island, novi mikroprocesor se trenutno testira s i bez povratnih informacija Taptic Enginea, a navodno će preuzeti upravljanje funkcijama Find My, Bluetooth i Apple Pay za ekspresna plaćanja u prijevozu na iPhoneu 15 Pro.

  • +5
iPhone 14 Pro Max - slike uređaja Izvor: tportal.hr / Autor: Damir Rukavina

Izvor također tvrdi da će ovaj maleni čipset omogućiti brže povećanje ili smanjenje glasnoće iPhonea 15 Pro, ovisno o tome koliko se jako pritišće tipka. Alternativno, možda ćete moći kontrolirati glasnoću povlačenjem prsta gore ili dolje po tipki. Apple navodno još odlučuje o tome.