STIŽE .DEBUG

Sredinom prosinca Zagreb će ugostiti veliku konferenciju namijenjenu programerima, pogledajte što će se sve događati

27.11.2019 u 10:23

Bionic
Reading

Možete očekivati više od 50 predavanja koja će održati predavači iz Hrvatske i svijeta, raspoređenih u dva dana i tri programske cjeline, kao i druge zanimljive sadržaje

Konferencija namijenjena razvojnim programerima .debug bit će održana 12. i 13. prosinca u zagrebačkom Algebra Labu u organizacijski medijske kuće Bug.

Možete očekivati više od 50 predavanja koja će održati predavači iz Hrvatske i svijeta, raspoređenih u dva dana i tri programske cjeline. Također će na raspolaganju biti i Advent na .debugu, izložba na 750 kvadratnih metara gdje ćete moći naći predstavnike hrvatskih tehnoloških i programerskih kompanija, ali i blagdanske zalogaje i gutljaje uključene u cijenu ulaznice.

TEHNO trikovi

Kako što brže napuniti smartfon s Androidom? Pročitajte nekoliko savjeta

Pogledaj galeriju

Glavno predavanje održat će Justyna Jaworska, jedna od čelnih ljudi tvrtke Hauwei u Europi, koja će predstaviti novu mobilnu platformu za plasman aplikacija na nove mobilne uređaje Huawei Mobile Services. Hrvatski developeri će biti među prvima na svijetu koji će čuti kakve im sve prilike nudi ovaj novi kanal plasmana aplikacija. Tijekom .debuga Huawei planira objaviti kako je 100 ponajboljih hrvatskim mobilnih aplikacija već pridobio u svoj App Gallery kojim nadomješta na njihovim mobitelima onemogućen Google Play Store.

Drugi dan .debuga otvorit će dva predavanja. Tijekom prvog će Maja Bilić, najviše pozicionirana Hrvatica u Googleu, ispričati svoj poslovni put od fakultetske diplome do pozicije Global Programmatic Ads Leada u Googleovom uredu u New Yorku, a na drugom će Luka Abrus, glavni izvršni direktor tvrtke Five govoriti o deset najveći pogrešaka koje je napravio razvijajući svoju više nego impresivnu karijeru u IT-ju.

Među predavačima valja izdvojiti i Doru Militaru, glavnu developerku Financial Timesa koja će na .debug doputovati iz Londona, zatim Katiu Nakamuru, glavnu programerku čuvenog portala za kupnju putnih karata Kiwi.com koja dolazi iz Brazila, Martina Stenkildea, glavnog izvršnog direktora američke podružnice CROZ-a, a predavanja će održati i brojni drugi domaći i strani predavači bogatog programerskog iskustva koji dolaze iz kompanija poput Amazon Web Servicesa, DeviantArta, Trudeska, Infobipa, Photomatha, Nanobita i ostalih.

Moderatori panel rasprava na .debugu bit će Petar Štefanić, Oleg Maštruko i Ivan Burazin, dok će voditelj programa biti Ivan Jelušić, glavni operativni direktor osječkog startupa Orqa, nedavno proglašen ponajboljim osnivačem startupa u Europi.

'I mlađi, a i stariji programeri iz Hrvatske nisu svjesni koje im se sve prilike pružaju i na kakvim sve fenomenalnim projektima mogu raditi ako ostanu u zemlji. Upravo zato smo odlučili napraviti konferenciju na kojoj, uz konkretna znanja, mogu iz prve ruke dobiti informacije i o tome kako što uspješnije razvijati svoju karijeru bez da se – poput onih koji isele - odreknu svojih prijatelja i svoje obitelji.

Bit će ovo i po broju predavanja, po kvadraturi i po broju programera koji će se okupiti najveća developerska konferencija dosad održana na ovom podneblju', rekao je Dragan Petric, direktor .debuga.

Već sada su, uz generalnog pokrovitelja Hrvatski Telekom i suorganizatora konferencije Algebru, na .debugu potvrdili svoje sudjelovanje Five, CROZ, Huawei, Microblink, Trikoder, Zagrebačka banka, Addiko Bank, Amodo, Erste Bank, GlobalLogic, Include, Inforat, Infobip, Infokorp, Nanobit, Privredna banka Zagreb, Photomath, Span i Sysbee.

Ulaznice za .debug su u prodaji na web odredištu www.debug.hr, uz značajan popust za studente i učenike. Osim sudjelovanja na konferenciji osiguravaju i ulaz na veliki Bugov božićni party, kodove za popuste za ulaznice na konferencije WeAreDevelopers u Beču i Berlinu te .debugov goodie bag - torbu prepunu goodija koje će priskrbiti partneri .debuga.

Broj ulaznica je strogo ograničen na 600 primjeraka.