pakistan

Samsung Galaxy J7: Novi problemi s baterijom

11.07.2017 u 14:29

Bionic
Reading

Prije godinu dana južnokorejski div opozvao je pak oko 2,5 milijuna Samsunga Note 7 upravo zbog zapaljivih baterija, no povjerenje potrošača nisu izgubili. U proteklom kvartalu objavljuju rekordne poslovne rezultate

'Ne dajte djeci blizu mobitela i čuvajte se' molba je Naureen Ahsan iz Pakistana koju prenosi ValueWalk.

Kćerkin mobitel (Samsung Galaxy J7) dala je nećaku kako bi igrao igrice na njemu, no mobitel se počeo pregrijavati. Dječak je bacio mobitel iz ruku i naposlijetku se baterija zapalila, ispunjavajući cijelu sobu dimom. 'Hvala Bogu, oboje su u redu' komentira Naureen dok se prisjeća događaja.

Nije prvi put

Naglašava kako se mobitel u tom trenutku nije bio na punjaču, dapače, baterija je bila 57% puna. Najbržu reakciju imao je njen brat koji je bateriju bacio van iz kuće. Svi su bili iznenađeni, jer nisu čuli ni za jedan slučaj gdje je neki od Samsungovih J modela imao problema s baterijom ili pregrijavanjem.

Nažalost, i Samsungov J5 je u zadnjih godinu dana imao poteškoća. Lamya Bouyirdane je prijavila dim koji izlazi iz uređaja, dok ga je njezin četverogodišnji sin držao u ruci. 'Počela sam paničariti kad sam vidjela dim' komentira Lamya incident.

Podsjetimo, prije godinu dana južnokorejski div opozvao je oko 2,5 milijuna Samsunga Note 7 upravo zbog eksplodirajućih baterija.

Nova verzija

Problem se navodno nalazio u baterijama, koje za Galaxy Note 7 proizvodi Samsung SDI, ali i korejska kompanija ITM Semiconductor. Prema izvještajima, uništeni uređaji su imali baterije ITM Semicondutora.

Taj neviđeni fijasko stajao je južnokorejskog diva milijarde dolara i ugleda.

Samsung je tada službeno izjavio da su potpuno posvećeni tome da korisnicima pruže najvišu razinu kvalitete svojih proizvoda.

Nova verzija najavljena je Galaxy Note 7 najavljena je s novom baterijom i novim softwareom, pod imenom Galaxy Note Fandom Edition (FE), javlja južnokorejska novinska agencija Yonhap.

Rekordni rezultati

Inače, južnokorejski tehnološki div objavio je nedavno procjenu da je u proteklom kvartalu ostvario operativnu dobit od 14.000 milijardi korejskih wona ili oko 12 milijardi dolara, što je njegova najveća tromjesečna dobit u povijesti i 72 posto veća nego u istom lanjskom razdoblju.

Prodaja kompanije porasla je, pak, za 18 posto, na 60.000 milijardi wona, pri čemu je snažno porasla prodaja poluvodiča ili memorijskih čipova koji se koriste u pametnim telefonima i kompjutorima.

Zbog toga neki analitičari procjenjuju da će Samsung u ovoj godini smijeniti Intel na čelu liste najvećih svjetskih proizvođača čipova.Uz to, u proteklom je tromjesečju porasla i prodaja Samsungovih pametnih telefona, uključujući novi Galaxy S8.