BIZARNO

Vozio bicikl pa pao, a iPhone mu eksplodirao u džepu

03.08.2016 u 14:32

Bionic
Reading

U bizarnoj nezgodi koja je kao rezultat vlasniku priuštila odlazak u bolnicu glavnu ulogu imao je Appleov smartfon koji se, nakon udara uzrokovanog padom s bicikla, doslovno zapalio

Australac Gareth Clear tako je zaradio ozbiljne opekline na nozi nakon što je njegov mobilni uređaj odlučio eksplodirati. Eksplozija je, čini se, bila uzrokovana udarom o tlo, s obzirom na to da je Clear uređaj nosio u stražnjem džepu hlača. Nezgoda se dogodila ove nedjelje, a nesretni biciklist objavio ju je i na Twitteru.

Događaj je, jasno, vrlo brzo privukao oko javnosti, s obzirom na to da je uzročnik vrlo bolne opekline jedan od najpopularnijih i najpoželjnijih smartfona na tržištu.


'Samo sam vidio kako se dimi iz džepa. Prvo sam bio potpuno zbunjen, a nekoliko sekundi nakon toga osjetio sam vrlo jaku bol', rekao je Clear u intervjuu za Sydney Morning.

Eksplozija je uzrokovala opekline trećeg stupnja.

Clear je nakon nezgode putem društvenih mreža pokušao proširiti poruku o opasnostima litij-ion baterija koje mogu eksplodirati ako se pregriju, ako imaju kratki spoj ili dožive jak udarac. Sudeći prema izjavi Dana Dougthyja iz konzula za sigurnost baterija, jedna od deset milijuna proizvedenih litij-ionskih baterija ima šansu ne raditi kako spada. Uzmemo li u obzir kako se u jednoj godini proizvede šest milijardi ovakvih baterija, gledamo na šesto kvarova godišnje.