REZANJE, UBADANJE

Baterija Samsunga Galaxy S8 neće eksplodirati čak ni uz ovakvu torturu

18.04.2017 u 15:38

Bionic
Reading

'Eksplozivne' šale vezane uz Samsungove probleme s uređajem Galaxy Note 7 odavno su prestale biti zanimljive, no vatru dodatno gasi i činjenica da je perjanica Galaxy S8 'izdržala' rezanje napola te ubadanje baterije skalpelom

U istrazi bez presedana, Samsung je početkom ove godine otkrio sve detalje vezane uz probleme s eksplodirajućim baterijama uređaja Note 7. Obećali su kako su stupnjevi kontrole drastično poboljšani te su u nove uređaje integrirali sve što su mogli kako bi spriječili vatrene nezgode. 

Rezultat toga je Galaxy S8, a kojeg su se dokopali poznati YouTuberi s kanala JerryRigEverything i What's Inside. Oni su odlučili novi uređaj jednostavno prerezati napola, a kako tada nije bilo eksplozije, dodatno su odlučili probosti bateriju na nekoliko mjesta. Reakcija litij-ionske baterije je bila očekivana (napuhavanje), no eksplozije ni otvorenog plamena jednostavno nije bilo usprkos torturi: 

What's inside Samsung Galaxy S8? Autor: What's Inside

Naravno kako ovo na uzorku od jednog uređaja ne znači mnogo - baterije ovog tipa su i dalje izrazito opasne i nalaze se praktički u svakom džepu te se ne savjetuje eksperimentiranje niti rezanje. Međutim, potpuno je jasno kako su u Samsungu odlučili povećati razinu sigurnosti uređaja te se lanjski fijasko ne bi trebao ponoviti. 

Vrijedi podsjetiti i kako će Samsung ipak na određenim tržištima početi prodavati Note7 u obnovljenom izdanju - s baterijama koje ne bi smjele praviti probleme.