DOČEKALI SMO I TO

Sad je i službeno: Novi iPhone stiže 13. listopada

07.10.2020 u 09:40

Bionic
Reading

Osim nove generacije pametnih telefona Apple bi mogao predstaviti i nove slušalice, HomePod, laptop Mac...

Iz Applea je stigla najava događanja tijekom kojeg će predstaviti novu generaciju pametnih telefona iPhone. Zakazano je za utorak, 13. listopada, s početkom u 19 sati po srednjeeuropskom vremenu. U pozivnici je naveden slogan Hi, Speed!

Vjerojatno nikog ne čudi to što je predstavljanje pomaknuto na termin znatno kasniji od uobičajenog u rujnu, do čega je gotovo sigurno došlo zbog problema koje je izazvalo širenje pandemije bolesti COVID-19, piše Verge.

Ipak, Apple tijekom rujna nije posve odustao od predstavljanja novog hardvera, pa smo tako imali priliku vidjeti nova izdanja Apple Watcha i tablet računala iPad.

Uporno se šuškalo kako će iPhone 12 dobiti novi izgled, nalik starijim modelima iPhonea i iPadu Pro, kao i podršku za mreže 5G.

Očekuje se kako će Apple predstaviti ukupno četiri nova modela, sa zaslonima dijagonala od 5,4 do 6,7 inča (13,7 do 17 centimetara). Potonji model bio bi najveći iPhone ikad.

Pričalo se i kako će zasloni imati frekvenciju osvježavanja od 120 Hz, ali čini se kako ćemo na to morati pričekati još neko vrijeme.

Također, nagađa se kako je u pripremi niz drugih proizvoda među kojima su nove naglavne slušalice, manji i jeftiniji HomePod te oznake za praćenje lokacije AirTags, ali i prvo prijenosno računalo Mac s procesorom temeljenim na tehnologiji tvrtke ARM.