fortnite pomama

Roditelji djeci plaćaju privatnu poduku iz - najpopularnije videoigre

06.08.2018 u 15:13

Bionic
Reading

Najnovija pomama, nakon svevremenskih klasika - instrukcija iz matematike i fizike, stiže u obliku plaćene poduke za Fortnite koju su roditelji spremni platiti preko 120 kuna po satu

Privatna poduka i priprema za prijemne ispite u SAD-u pretvorila se u industriju vrijednu 7 milijardi dolara, a kolonu predvode startupi za poduku poput Varsity Tutors, gdje učenici i potencijalni studenti mogu platiti za dodatnu poduku putem interneta.

Neki roditelji počeli su plaćati i poduku za sve popularniju videoigru Fortnite u nadi da će njihova djeca pod budnim okom trenera postati bolja u u poznatoj Battle Royale igri.

VODIČ ZA RODITELJE

Klinci su vam opsjednuti Fortniteom? Pobrojali smo sve što trebate znati o najpopularnijoj videoigri na svijetu

Pogledaj galeriju

Moje dijete neće biti loše u Fortniteu

Web stranica Gamer Sensei tako ima stotine trenera od kojih se velik broj specijalizira za Fortnite te za poduku naplaćuju između 10 i 25 dolara po satu te svoju pomoć nude svima koji žele postati bolji u igri. Instruktori nude metode poboljšavanja u igri poput učenja samo-analizi, učenja učinkovite komunikacije i konačno - samim mehanikama igre. Makar ovakvo što na prvi pogled izgleda kao gubljenje vremena i pretjerivanje, Fortnite je među djecom postao svojevrsni statusni simbol - ako ga igraš i nisi dobar u njemu, drugi klinci koji ga igraju ti se smiju.

Roditelji zbog toga plaćanjem instrukcija svojem djetetu pokušavaju poboljšati društveni status unutar razreda. Wall Street Journal objavio je članak o roditeljima koji brinu da će njihovo dijete postati temom ismijavanja među vršnjacima ako nije dovoljno dobro u Fortniteu.

'Postoji pritisak koji te tjera da budeš dobar u Fortniteu - možete zamisliti kako mu je u školi' rekla je Ally Hicks, projekt menadžerica nakon što su ju pitali zašto desetogodišnjem sinu plaća satove Fortnitea. Nepotrebno je naglašavati da je igra namjenjena djeci starijoj od 12 godina, no to očigledno nikog nije zaustavilo.

Postoje i drugi razlozi

Kako stvari stoje, ovdje priči nije kraj. Osobe koje su spremne platiti privatnu poduku u Fortniteu nisu samo roditelji, već i studenti koji traže mjesto u fakultetskim eSport timovima. Neka sveučilišta čak nude školarinu za studente koji su jako dobri u popularnim kompetitivnim videoigrama. Jedan takav klub za eSportove Tespa u SAD-u nudi miljun dolara u školarini i nagradama za studente koji se natječu u šest popularnih videoigara.

Neki od instruktora koji svakome mogu pokazati kako biti bolji u videoigrama stižu upravo iz tog miljea te jamče da se u ovom brzorastućem biznisu može jako dobro zaraditi.