VODIČ ZA RODITELJE

Klinci su vam opsjednuti Fortniteom? Pobrojali smo sve što trebate znati o najpopularnijoj videoigri na svijetu

1/5

Što je to Fortnite?

Makar ste vjerojatno čuli za ime, postoji šansa da ne znate o čemu se točno radi. Fortnite je pripadnik popularnog Battle Royale žanra, vrste kompetitivnih igara u kojoj na velikoj mapi tijekom igre od oko dvadeset minuta sto igrača pokušava pobijediti eliminirajući protivnike. Velika mapa se polako smanjuje, što znači da igra prisiljava igrače da se bore na sve manjem području, a pobjednik je posljednji preživjeli.

Postoji nekoliko varijacija BR moda koji igrači mogu igrati solo, u paru ili u sklopu masivne bitke 50 protiv 50. Nedavno je u igru uveden i Playground Mode u kojem igrači bez bojazni mogu učiti igrine složenije mehanike poput gradnje utvrda.

Najavljen je i Save The World mod koji će se morati plaćati te koji, prema svemu sudeći, zauzima stražnje mjesto u usporedbi sa mega-popularnim PvP (igrač protiv igrača) modom.

Što je to Fortnite?

Što je to Fortnite?

Izvor: Screenshot / Autor: Epic

Prethodna slika Sljedeca slika
Fortnite je trenutno jedna od najpopularnijih videoigara na planeti. Evo što sve kao roditelj trebate znati o naslovu koji je zaludio milijune gejmera diljem svijeta