STIŽE NA JESEN

Tek tjedan nas djeli od dolaska Galaxyja S8, no već je stigao prvi prikaz Galaxyja Note 8

26.03.2017 u 09:02

Bionic
Reading

Za manje od tjedan dana Samsung će otkriti svoje novitete u mobilnoj ponudi, a iako se o njima zna već dosta iz glasina, teško da su vjerovali kako će isplivati i neki detalji vezani uz nadolazeći Note 8

O Galaxyju S8 tako se praktički zna skoro sve - pa čak i o njegovim dodacima. I dok su mnogi očekivali tek pokoju vijest kako bi se popunile nepoznanice do službenog otkrivanja 29. ožujka, malo tko se nadao vidjeti prvi prikaz Galaxyja Note 8 uz neke tehničke karakteristike. Samsungu će se ovo teško svidjeti, no s druge strane hype je južnokorejskom divu itekako dobrodošao.

Note 8 će, bez posebnog iznenađenja, u velikoj mjeri pratiti dizajnerske crte koje postavljaju noviteti Galaxy S8 i S8+. Došlo je vrijeme da se pozdravi s fizičkom tipkom s prednje strane i podebelim okvirima:

Što se navodnih tehničkih karakteristika tiče, Galaxy Note 8 trebao bi u sebi kriti Qualcommov Snapdragon 835 ili Samsungov Exynos iz serije 9000 (ovisno o tržištu), uparen s 6GB radne memorije i do 256GB spremišnog prostora. Južnokorejski phablet ne bi bio te kategorije da mu dijagonala zaslona nije pozamašna - govori se o 6,4-inčnom Super AMOLED rješenju, koje bi moglo biti i razlučivosti 4K UHD. 

Ovo zvuči izgledno, no veća je vjerojatnost kako će se Samsung zadržati na razlučivosti QHD+, ako ni radi čeg drugo - onda radi potrošnje baterije i općenito resursa uređaja. 

I dok je pažnja potrošača usmjerena na nadolazeće mobilne perjanice uobičajenijih dijagonala, ljubitelji phableta će po svoj prilici s nestrpljenjem čekati jesen. 

Via BGR