U POPRAVLJENOJ IZVEDBI

Samsung Galaxy Note 7 se vraća na tržište!

28.03.2017 u 13:43

Bionic
Reading

Samsung Electronics je u ponedjeljak objavio kako će opet početi prodavati Galaxy Note 7, uređaj koji je južnokorejskom divu prošle godine zadao bolan udarac uslijed neispravnih baterija. Pored povratka na neka tržišta, Samsung će se pobrinuti i da se količina elektroničkog otpada svede na minimum

Nakon nekoliko mjeseci nedaća s uređajem Galaxy Note 7, Samsung je nedavno otkrio što je uzrokovalo probleme i na koji način ih planiraju popraviti. Inženjeri, kako Samsungovi tako i neovisni, otkrili su kako ne postoji niti jedan drugi problem s uređajem koji je inače u recenzijama praktički osvojio maksimalne bodove. Usprkos mogućnosti da se Note 7 jednostavno izbriše iz postojanja, južnokorejski div će ga ipak vratiti u prodaju - u obnovljenoj izvedbi. 

Što se tiče neprodanih jedinica i viška dijelova, Samsung je najavio kako će se posebno pobrinuti za iskorištavanje elektroničkih komponenti poput čipova i modula za kamerice, ali ni ostatak elektronike se neće tek baciti. Rijetki metali iz neprodanih uređaja će se posebnim procesima reciklirati i ponovno iskoristiti u novoj elektronici. Ovo je posebno bitan korak s obzirom na pritisak različitih grupa i organizacija za brigu o okolišu. 

'Što se tiče povratka uređaja Note 7 kao prepravljenih mobitela za prodaju ili onih spremnih za najam, sve ovisi o pregovorima i konzultacijama s regulatornim tijelima i mobilnim operaterima, kao i potražnji za svako tržište posebno', stoji u izjavi Samsung Eletronicsa, a prenosi Reuters. 

Vrijedi napomenuti kako tržišta i datumi vezani uz povrataka Notea 7 za sada nisu poznati te će ih Samsung otkriti naknadno. 

Usprkos procijenjenim gubicima profita od više milijardi dolara kroz nekoliko kvartala zbog Notea 7, Samsung je do sada poslovao vrlo uspješno, a povratak uređaja na tržište mogao bi dodatno kompenzirati inicijalno procijenjene gubitke. 

Reuters