NOVE ZNAČAJKE

Poslali ste poruku i požalili? Evo kako riješiti problem na iPhoneu

  • Autor: Damir Rukavina
  • Zadnja izmjena 24.09.2022 19:56
  • Objavljeno 24.09.2022 u 19:56
tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Damir Rukavina

iPhone je u iMessageu dobio mogućnost poništavanja slanja, kao i uređivanja poruka - evo kako ih možete koristiti i vi

Bez obzira jeste li krivoj osobi poslali poruku ili postali žrtvom automatskog ispravljanja teksta, sigurni smo da ste bar jednom u iMessageu htjeli izbrisati ili urediti poruku. S dolaskom iOS-a 16 to možete, no morate voditi pažnju na par malih sitnica.

Kako poništiti slanje poruke?

Ako želite poništiti slanje, morate voditi računa da za to nakon slanja imate samo dvije minute vremena. Da biste izbrisali poruku, samo dugo pritisnte na nju, birajte 'Undo Send' i to je to. Vidjet ćete animaciju u kojoj poruka eksplodira u hrpu piksela, piše Wired.

Dok druga osoba više neće vidjeti tekst, obje strane znat će da ste izbrisali poruku. Oni koji su poslali poruku vidjet će 'You unsent a message' (poništili ste slanje poruke). Oni koji su, u međuvremenu, primili poruku vidjet će upozorenje koje kaže '(vaše ime u kontaktima) unsent a message' (kontakt XY je poništio slanje poruke).

Za kraj, vodite računa da ova značajka radi samo ako obje strane imaju najnoviji operativni sustav. Ako primaoc na telefonu ima iOS 15 ili raniji, to znači da brisanje poruka neće raditi. Sustav će vas, ako je situacija takva, upozoriti da poruka zbog razlike u verzijama sustava nije izbrisana.

  • +6
  • +3

iPhone 14 slike uređaja

Izvor: tportal.hr / Autor: Damir Rukavina

Kako urediti poruku?

Ako želite urediti poruku u iMessageu, pritisnite dugo na nju i birajte 'Uredi'. Nakon toga ćete vidjeti mali okvir u kojem možete ponovno napisati cijelu poruku ili ispraviti tipfeler. Nakon što ste završili, pritisnite na plavu kvačicu na desnoj strani i uređena će se poruka pojaviti u razgovoru. Svaki put kad takvo što napravite, vidjet ćete oznaku 'Uređeno' ili 'Edited', a ako na nju pritisntete prstom, vidjet ćete sve revizije poruke - u kronološkom redu.

Kao i kod poništavanja slanja, ova funkcija samo radi ako oba korisnika imaju iOS 16. Ako je netko, na primjer, na iOS-u 15, dobit će poruku 'Promijenjeno u (sadržaj nove poruke)'. Za kraj, vodite računa da i uređivanje poruka ima svoj 'rok trajanja' koji u ovom slučaju iznosi 15 minuta.