GEJMING ZA NAJLJENIJE

Pokemone ćemo uskoro moći igrati i u snu

30.05.2019 u 13:36

Bionic
Reading

Tvorci jedne od najpopularnijih gejming franšiza su na panelu 'pogled u budućnost Pokemona' objavili niz novih igara, uključujući robusnu novu cloud uslugu i dodatak koji će san, odnosno spavanje pretvoriti u razonodu

Kako stvari stoje, obožavatelji Pokemona moći će svoju omiljenu igru igrati i kada spavaju. Pokemon Sleep je naslov najavljen na nedavno održanoj presici 'a preview of the future of Pokemon' tijekom koje je kompanija pričala o novim iskustvima, robusnom cloud servisu i planu za igru s Pokemonima koju igrate dok spavate, prenosi The Verge.

Konkretno, Pokemon Sleep, naslov koji bi trebao izaći 2020. na zanimljiv način san ubacuje kao dio same igre. Cilj je, prema tvorcima, igračima dati razloga da se dodatno vesele svakojutarnjem buđenju. Pokemon je potpisao partnerstvo s Nintendom za izradu novog uređaja za praćenje sna pod imenom Pokémon Go Plus + koji će se spojiti na poznatu mobilnu igru koja će dobiti dodatne značajke dizajnirane za san i odmor.

Usluga za Cloud zove se Pokemon Home i napravljena je da okupi sva ulovljena čudovišta iz više igara na jedno mjesto. Trebala bi izaći tijekom 2020. na iOS-u, Androidu i Switchu te će povezati velik broj Pokemon naslova uključujući i Pokemon Go, Pokemon Let's Go, nadolazeći tandem Pokemon Sword i Pokemon Shield, kao i 3DS Cloud platformu Pokemon Bank. Pomoću ove usluge bit će moguće vršiti interakciju sa svim ulovljenim pokemonima, kao i olakšati eventalnu razmjenu s drugim igračima.

Kompanija je isto predstavila novu verziju Detective Pikachua, igre za 3DS koja je inspirirala film te koja će izaći na Switchu. Sve što o njoj znamo za sad je da će imati novi završetak. Što se globalne ekspanzije Pokemona tiče, oni polako kreću u Kinu gdje će u suradnji s lokalnom kompanijom Netease izaći FTP igra Pokemon Quest.

Konačno, u pripremi je nova mobilna igra napravljena u suradnji s DeNA-om pod imenom Pokemon Masters. Njezin datum izlaska najavljen je za drugi dio 2019.