CONFIDENTIAL MODE

Gmailova poznata sigurnosna značajka uskoro stiže i u G Suite

30.05.2019 u 11:10

Bionic
Reading

Povjerljivi način rada bit će automatski aktiviran za sve korisnike G Suitea uz prethodno odobrenje administratora

Google uvodi Confidential Mode (povjerljivi način rada) u G Suite gdje ga za sve korisnike planira aktivirati 25. lipnja. Nakon nadogradnje, na vašem poslovnom profilu alat ćete moći koristiti za pisanje i slanje tajnih email poruka na isti način kao što to radite i putem osobnog profila Gmaila (nakon redizajna izbačenog sredinom 2018.).

Podsjetimo, Confidential Mode je alat za slanje poruka s osjetljivim sadržajem. Ovaj posebni mod u svaku poruku ugrađuje 'rok trajanja', nakon kojeg joj se pristup automatski poništava. Nadalje, poruku je nemoguće proslijediti, kopirati njezin sadržaj ili ju downloadati. Pošiljatelj također može povući mogućnost pristupa. Za dodavanje još jedne razine sigurnosti, moguće je aktivirati i provjeru putem SMS-a kojeg primatelj mora potvrditi prije nego što vidi sadržaj maila.

TEHNO VODIČ

Tražite smartfon s izdržljivom baterijom? Pogledajte ovih šest modela

Pogledaj galeriju

Confidential Mode se aktivira pritiskom na ikonicu u obliku zaključanog sata smještenu desno od tipke 'Send'. Trenutna verzija Confidential Modea radi na osobnim profilima te je uvedena u Gmail u sklopu redizajna u 2018.