ZA EKSHIBICIONISTE

ParaShoot bilježi svijet iz vaše perspektive

11.06.2013 u 07:00

Bionic
Reading

'Nosiva tehnologija' sve više uzima maha, pa je tako samo bilo pitanje vremena kad će netko ponuditi minijaturnu kameru koja može bilježiti sve što vam se u životu događa

Koliko vam se puta dogodilo da ste željeli zabilježiti neki događaj kamerom na mobilnom telefonu, no kad ste izvadili uređaj i uključili snimanje, onaj ključni trenutak već je prošao?

Upravo takve situacije želi izbjeći ekipa koja stoji iza ParaShoota - malene HD kamere koju je moguće nositi oko vrata, a koja snima svijet iz vaše perspektive.

Kako su naveli na Kickstarteru gdje njeni autori Matt Sandy i Colin Glaum pokušavaju prikupiti 260 tisuća dolara (1,5 milijuna kuna), ParaShoot može snimati u pravilnim intervalima ili po potrebi kad ugledate nešto zanimljivo.

Kamerica je velika poput uobičajene SD kartice, a snimke pohranjuje na micro SD karticu te ih bežičnom vezom može dijeliti na sve pametne uređaje ili pohranjivati u oblak.

Za rad ParaShoot koristi ugrađenu bateriju, ali se može napajati i iz baterije koja je ugrađena u 'ogrlicu' na kojoj visi na vratu. Na taj se način, barem tako tvrde, omogućava mijenjanje baterije i tijekom samog snimanja videa bez prekida snimanja.

ParaShoot bi s automatskim postavkama trebao moći snimati cijeli dan koristeći samo jednu bateriju. S dodatnom baterijom, taj se period produljuje dok god možete puniti rezervnu bateriju.

Autori ističu kako bi aplikacija, kojom se upravlja ParaShoot kamerom, trebala biti dostupna na svim mobilnim platformama.

Aplikacijom se mogu odrediti intervali snimanja, prebaciti snimke na internet, pregledavati ih, ali i upravljati samom kamerom pomoću 'daljinskog upravljača'.

Ukoliko uspiju skupiti dovoljno novca za početak proizvodnje, kamerica bi trebala koštati 269 dolara (1530 kuna) i prvim bi se kupcima trebala isporučiti krajem 2013. godine.

No želimo li zaista snimati baš svaki trenutak svojeg života?