DROGE SU LOŠE, OK?

Ovo su najotkačenije reakcije na Appleovu konferenciju WWDC 17

06.06.2017 u 13:13

Bionic
Reading

Ovogodišnju Appleovu konferenciju za developere WWDC otvorio je neobičan filmić naslovljen 'Appocalypse', u kojem je šaljivo prikazan svijet bez aplikacija za iUređaje. Već ovim uratkom stvari su krenule u nekom neobičnom pravcu za vrijeme prezentacija, koje su bile prepune napušenih fora (nije šala) i gafova. Jasno, reakcije iz Twitter svijeta bile su odgovarajuće otkačene

No, krenimo od početka. Dok se nekima Appocalypse itekako svidio, drugi su bili i uvrijeđeni (!?) jer se u Appleu, eto, šale s takvim stvarima dok svijetom kolaju mnogo veći problemi. Pretjerivanja sa svih strana bila su očekivana, iako je šaljiva poruka filmića to da zbog milijuna i milijuna korisnika iUređaja developeri moraju štancati aplikacije kao da svijet ovisi o tome. 

Naravno, bilo je za očekivati i prilično zgodne dosjetke sa screenshotima iz filmića. 'Filmić za otvaranje WWDC-a me podsjetio na to kad je Apple otkrio vlastiti Maps. Kaos i nezgode!', izjavio je jedan Twitteraš jasno se prisjećajući katastrofalnog Appleovog kartografskog sustava dok je bio još u povojima:

Nedugo nakon toga, Apple je i službeno otkrio sljedeću generaciju macOS-a, uz odgovarajuću razinu loših šala (tzv. dad jokes). Ranija verzija OS-a zvala se Sierra, a novitet se zove High Sierra. Appleovci na prezentaciji su se odmah potom počeli šaliti na račun droga i 'napušenog' imena Sierre.

'Pričali smo s ekipom i rekli su da će ime vjerojatno biti krivo shvaćeno. Uvjeravaju nas kako je ime OS-a potpuno skureno', samo je jedna od dosjetki koje je na pozornici provalio Craig Federighi, Appleov viši potpredsjednik za softver. 

'Jesu li u Appleu ostali bez poznatih gorja po kojima bi imenovali svoje operativne sustave', upitala se Esther Tseng, dizajnerica iz Googlea, a bilo je tu još brdo drugih reakcija i dosjetki: 

Da stvar bude gora, prezentacije su bile bizarnije od prosječnih uradaka iz Applea. Jezični gafovi su letjeli na sve strane, zbijale su se loše šale, a i pri demonstraciji virtualne stvarnosti žena se spotaknula (vjerojatno o kablove koje nije mogla vidjeti zbog VR kacige). 

Nakon svega iz svijeta softvera, na red su došle i zezancije oko hardveraja. Apple je predstavio svoj prvi pametni zvučnik HomePod, a dok su se neki se šalili sa samim imenom proizvoda, drugi su iskoristili klasični Appleov pristup funkcionalnosti i dizajnu: 

Izuzetak nisu bili ni drugi hardverski noviteti poput novog iPada Pro ili iMaca:

Za sljedeću godinu bi uistinu bilo zgodno igrati WWDC Bingo: