RADI SAMO GLAVOM

Ovo je printer koji vam bez problema stane u džep

02.05.2014 u 11:19

Bionic
Reading

Izraelski tim razvio je jednostavan pisač veličine lopte za tenis, kompatibilan s bilo kojim elektroničkim uređajem, kojeg možete koristiti bilo kad i bilo gdje

Džepni printer ZUtA sveden je na osnovne funkcionalnosti. Zadržao je samo najvažniji dio - glavu pisača.


Kako ne treba posebne drivere, uređaj se može povezati s računalima, pametnim telefonima i tabletima te koristiti kao tradicionalni printer ili kao aplikacija. Može ispisivati na papirima bilo koje veličine. Isprintat će oko tisuću listova sa standardnim zamjenjivim spremnikom za tintu.

Pogoni ga baterija koja će izdržati do sat vremena printanja, a koju možete puniti pomoću kabla za USB.

Iako može poslužiti i za veće formate, namijenjen je prvenstveno za manje dokumente, poput ulaznica za koncert ili bilješki sa sastanka. Kad ispuni stranicu, pričekat će dok ga ne stavite na novu prije no što nastavi s poslom. Za jednu stranicu u prosjeku će mu trebati 40 do 45 sekundi.

Projekt je dio programa Friedberg Enterpreneurship, od kojeg je dobio početno financiranje, mentorstvo te prostore na korištenje. Nastao je iz nužde - Tuvia Elbaum, jedan od osnivača, često se nalazio u situaciji kad je trebao nešto isprintati, a nije imao pisač pri ruci. Ostali prijenosni printeri bili su ograničeni veličinom papira koji su koristili.


U tijeku je dovršavanje konačnog prototipa. Isprva će ispisivati samo crno-bijelo, da bi ubuduće dobio i mogućnost printanja u boji. Zasad ga isprobavaju na papiru, ali nije nezamislivo da će moći printati i na drugim materijalima.

Kampanja na Kickstarteru za ovaj džepni printer premašila je zadani cilj od 400 tisuća dolara (2,2 milijuna kuna) 12 dana prije no što će završiti. Očekuje se kako će ZUtA u proizvodnju u rujnu ove godine. Koštat će oko 240 dolara (oko 1320 kuna), piše Mashable

Pogledajte: