ususret hack it dayzu

'Ove godine nudimo više nego ikada, a pobjednicima želimo poručiti: Niste sami'

  • Autor: B. S.
  • Zadnja izmjena 08.11.2018 10:08
  • Objavljeno 08.11.2018 u 10:08
Livia Novakocić, voditeljica Core Communication competence centra

Livia Novakocić, voditeljica Core Communication competence centra

Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Konferencija i hackathon HACK IT DAYZ održava se od 24. do 25. studenoga u novom prostoru Algebra LAB u Zagrebu, a sve o njemu otkrila nam je voditeljica Core Communication competence centra u HT-u Livia Novaković koja za sve sudionike ima tri bitne poruke

Masovnom upotrebom raznih aplikacija i razvojem sve boljih kamera i više funkcionalnosti na smartfonima, video je doživio ekspanziju i zauzeo je veliki udio u našem svakodnevnom komuniciranju. Upravo je zato i 'Budućnost video komunikacije' tema ovogodišnje konferencije i hackathona HACK IT DAYZ o kojem više otkriva Livia Novaković.

Po čemu je ovogodišnji hackathon drugačiji?

Ove godine izlazimo iz svojih dobro utvrđenih okvira i prerastamo u Hack it Dayz. Selimo u prostor Algebra Lab, u kojem ćemo ugostiti preko 200 sudionika, koji uključuju timove, sudionike konferencije, mentore i suce. Ove godine željeli smo našim sudionicima ponuditi još više benefita, osim samih nagrada, pa smo hackathon obogatili konferencijskim dijelom. Nakon pomnog biranja, okupili smo stručnjake iz raznih područja, pa će tako na konferencijskom dijelu sudjelovati Luka Abrus, CEO kompanije Five, Erik Meijer iz Deutsche Telekoma, investicijski menadžer Vedran Blagus, profesor Ninoslav Mimica i multidisciplinarna umjetnica OKO.

Iznimno nam je drago što su naš projekt hackathona prepoznale i kompanije Ericsson, Zagrebačka banka i Samsung koji su partneri našeg projekta, zajedno s Algebrom i hub:raumom, koji je naš partner od početka.

HACK IT ekipa HT-a

HACK IT ekipa HT-a

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: HT

Traže se rješenja na temu 'Budućnost video komunikacije', što to podrazumijeva?

Masovnom upotrebom raznih aplikacija i razvojem sve boljih kamera i više funkcionalnosti na smartfonima, video je doživio ekspanziju i zauzeo je veliki udio u našem svakodnevnom komuniciranju. Vlogovi, video filteri, aplikacije za kreiranje i dijeljenje video sadržaja, svakim danom bilježe tisuće novih korisnika i pregleda što potvrđuje video kao relevantan način izražavanja. No, video komunikacija može utjecati i na razvoj vještina, poticanje socijalizacije, izgradnje dubljih odnosa, prenošenje verbalnih i neverbalnih poruka izravnim kontaktom, bez obzira na lokaciju gdje se nalazili. Zanima nas taj aspekt videa, kako ga unaprijediti da nam pomogne u rješavanju problema, u poticanju društveno-odgovornog ponašanju, boljoj socijalizaciji.

Tri glavne poruke koje imate za sudionike, koja su najvažnija pravila kojih se moraju držati?

Pripremite se na puno rada u poticajnoj i izazovnoj atmosferi. Budite inovativni i složite dobar pitch za vašu ideju. Lijepo je osvojiti nagradu za svoju ideju, no hackathon nudi i mnogo više od toga, upoznavanje odabranih mentora, predstavljanje u poticajnom okruženju i prepoznavanje u STEM zajednici.

Prijaviti se mogu pojedinci i timovi (osobe starije od 16 godina) čiji je zadatak u 24 sata osmisliti i predstaviti rješenje na temu Budućnost video komunikacije. Naša preporuka jest da timovi budu interdisciplinarni, kako bi interakcija raznih disciplina, primjerice marketinga, dizajna i programiranja pridonijela što uspješnijem osmišljavanju rješenja.

Kako se sve može profitirati sudjelovanjem na hackathonu?

Postoji mnogo benefita za sudionike ovogodišnjeg Hack it Dayz, prvi je novčani jer prva tri tima osvajaju izdašne novčane nagrade u visini od 30.000 kuna za pobjedničko rješenje, 15.000 kuna za drugo i 7500 kuna za trećenagrađene. Svi timovi profitirati će samim sudjelovanjem, radom s mentorima, prezentiranjem pred odabranim sponzorima i publikom, a svakako mogu poslušati i zanimljiva predavanja koja smo pripremili prvog dana. Kontakte koje smo s timovima uspostavili tijekom prvog hackatona, uspješno održavamo i danas i ponosni smo što su oni i dalje uključeni u naš Hack it projekt.

Osim 24- satnog rada, sve sudionike očekuje i mnogo zabave, pozitivne atmosfere, osigurana hrana i piće, zona za relaksaciju i soba za odmor.

Što će žiri najviše zadiviti?

Rješenja koja u sebi sadrže elemente inovativnosti i upotrebljivosti u svakodnevnoj primjeni. Nešto za što postoji potreba na tržištu i zvuči zanimljivo krajnjem korisniku. Ili pak nešto možda posve inovativno, što će ih izbaciti iz cipela…

  • +17
  • +14

Hack It! hackathon Hrvatskog Telekoma

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Hrvatski Telekom

Što čeka pobjednike nakon svega?

Pobjednicima želimo poručiti: niste sami. Nakon toga očekuje ih daljnji rad na njihovom projektu s našim timom, te osim novčane nagrade osvajaju i dvodnevnu radionicu 'Acceleration & Design Thinking' u hub:raumu, startup akceleratoru Deutsche Telekoma.

Ponosni smo na naše pobjednike iz prošlih godina, tim Maggie koji su nakon Hackatona bili jedan od startupova u WARP 'Future of Communication' programu Nokie, Deutsche Telekoma i hub:rauma, te na tim Tale Talk koji je nastavio s radom na strategiji i daljnjem razvoju svog projekta.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!