Baterije u vrećicu i 'go'

Ovaj djed je strastveni igrač Pokemona – igra na 11 uređaja odjednom

10.08.2018 u 13:01

Bionic
Reading

Tajvanac Chen San-yuan Pokemon Go igra još od 2016. godine kada ga je igrati naučio unuk. Vjeruje da mu igranje pomaže u prevenciji Alzheimerove bolesti te u svom hobiju vidi samo pozitivne stvari, iako ga košta 1.500 dolara mjesečno

Popularna mobilna igra Pokemon Go u kratko je vrijeme stekla ogroman broj obožavatelja, a gotovo da i nema osobe koja je nije skinula na svoj pametni telefon. Koliko je omiljena među svim generacijama dokazuje primjer 70-godišnjeg Tajvanca koji svaki dan odlazi u park i lovi pokemone. Možda to ne bi bilo toliko neobično da na svoju biciklu nije poslagao čak 11 mobitela, a planira ih dodati još.

Chen San-yuan počeo je igrati 2016. Kad ga je s igrom upoznao unuk, a do danas ju nije prestao igrati i želi uhvatiti sve pokemone. Smatra kako igranje može smanjiti opasnost od Alzheimerove bolesti i ne smeta mu što za svoj hobi izdvaja oko 1.500 dolara mjesečno.

Dapače, na svom biciklu, kojim pet, šest puta tjedno odlazi u park u New Taipei Cityju, nosi devet smartfona te vrećicu punu prijenosnih baterija kojima ih održava na životu. Ima još i dva druga mobitela, no na njima za sada nije prešao razinu 30 pa ih ne koristi van svog doma.

San-yuan kaže da želi povećati broj uređaja na 15, bez obzira koliko bi ga to koštalo. Sviđa mu se što tijekom potrage za pokemonima upozna mnogo novih prijatelja.