NOVITETI

Outlook za mobitele postao je bolji, a najveća promjena tek dolazi

13.07.2017 u 15:33

Bionic
Reading

Microsoft je u mobilnu aplikaciju svog programa za e-poštu dodao nove značajke vezane uz sučelje za odgovor na e-poštu te pokazao kako bi mogla izgledati nova tražilica

U Microsoftu su nadogradili izdanja aplikacije za e-poštu Outlook za Android i iOS s više novih značajki, među kojima su poboljšanja vezana uz razgovore i prebacivanja korisničkih računa. 

Odgovori na e-poštu od sad će uključivati novo sučelje koje će vam omogućiti označavanje (tagiranje) kolega s posla ili prijatelja korištenjem simbola @. Uz to, moći ćete vidjeti kompletne razgovore dok odgovarate. 

Outlook će automatski otvoriti grupni razgovor na prvoj nepročitanoj poruci, što bi moglo biti korisno pri praćenju duljih rasprava e-mailom.

Poboljšano je i prebacivanje između korisničkih računa. Outlook podržava korisničke račune s Googleovog Gmaila i Microsoftovih servisa Outlook i Office 365. No, prebacivanje s jednog na drugi dosad je bilo zahtjevno ako ih niste grupirali.

U sučelje je sad dodana mogućnost odabira korisničkog računa, kao i poboljšana mapa za brži pristup skicama i drugim mapama. 

Najveća promjena tek stiže

S ovom nadogradnjom nije stigla najveća promjena u aplikacijama Outlook za Android i iOS, ali iz Microsofta su nam dali naslutiti kako će izgledati novo sučelje tražilice. 

Pretraživanje će biti središnjim dijelom pojednostavljenog taba pri dnu aplikacije, koje će automatski nuditi često korištene kontakte i datoteke. Pogoni ga Microsoftova tehnologija Graph, koja će vam naglasiti podatke o nadolazećem letu, isporuci paketa i nedavno primljene privitke. 

Nove značajke dostupne su na Outlook.comu te Gmailu na Outlooku za iOS već sd, dok bi podrška za Office trebala stići tijekom narednih nekoliko dana. Na nadogradnje za Android morat ćemo još pričekati, možda i nekoliko mjeseci, piše Verge

Redesigned navigation, conversations and search in Outlook for iOS and Android Izvor: Društvene mreže / Autor: Official Channel of Microsoft Outlook