KONAČNO

Otkrivena cijena i karakteristike Motorolinog pametnog sata

22.08.2014 u 06:54

Bionic
Reading

Već sada na tržištu postoji prava hrpica pametnih ručnih satova, no rješenje na kojeg zaljubljenici u Android platformu čekaju stiže iz Motorole. Detaljnije informacije i cijenu smartwatcha Moto 360 je otkrio prodajni lanac BestBuy, svega nekoliko tjedana pred službeno otkrivanje. Unos u web trgovini je uklonjen, no internauti su dokaze već spremili

Ukoliko se do izlaska uređaja zakazanog za 4. rujna stvari ne promijene, Motorolin nosivi gadget će koštati 249,99 američkih dolara (nešto manje od 1.500 kuna) u SAD-u, a kada je riječ o tehničkim karakteristikama - i ima pokoje iznenađenje, osim očekivanog bežičnog punjenja po Qi standardu.

Tako je umjesto Qualcommovovih čipova koje su u svoje smartwatch modele ubacili Samsung i LG, Motorola odlučila koristiti čip iz Texas Instrumentsa, iako za sada nije poznato o kojem je točno modelu riječ. Osim toga i dalje nije poznato koliko točno radne memorije će se kriti u ovom uređaju, iako prema podacima sa stranice BestBuy uređaj donosi 512MB spremišnog prostora namijenjenog aplikacijama.

Okrugli ekran od 1,5" će biti razlučivosti 320 puta 290 piksela, što u konačnici daje kakvih 205ppi. Cijeli gadget će biti vodootporan poput modela Gear Live i G Watch (do metra dubine na pola sata):