Superology Student Esports Tournament

Osam fakulteta odmjerava snage u popularnoj igri Counter Strike: Global Offensive

17.10.2021 u 14:38

Bionic
Reading

Nakon uzbudljivog prvog tjedna natjecanja u kojemu je Tehničko Veleučilište Zagreb odnijelo pobjedu u naslovu FIFA21 pobjedivši Fakultet elektotehnike i računarstva, pred nama je novi tjedan turnira Superology Student Esports Tournament! Kako najavljuju organizatori, u drugom tjednu osam tehničkih fakulteta iz cijele Hrvatske odmjerit će snage u popularnoj igri Counter Strike: Global Offensive

Za razliku od FIFA21 gdje su se igrači borili jedan na jedan, CS:GO je timska igra koja uključuje dobru komunikaciju, strategiju i preciznost pet igrača istovremeno. Ova je igra vjerojatno najpopularniji naslov unutar FPS žanra, kako za igranje tako i za gledanje zbog čega u regiji uživa veliku pažnju domaćih ljubitelja esporta. Zbog popularnosti ovog naslova, ali i trajanja jednog meča, ovaj je dio natjecanja podijeljen na pet dana od kojih je prvi sutra, 18.10. kada će se igrati četvrtfinale. Utorak i srijeda rezervirani su za polufinala, dok se u četvrtak igra za treće mjesto. Veliko finale u ovom naslovu održat će se u petak kada ćemo saznati ovotjednog pobjednika i novo stanje rezultata za cijelo natjecanje. Sve faze prenosit će se uživo na Twitch i YouTube stranicama turnira, a svaki prijenos počinje u 18:00 sati.

Podsjetimo, svakog tjedna Superology SET natjecanja igra se nova igra, a nakon FIFA21 i CS:GO-a preostaju nam još Rocket League, League of Legends i PUBG: Battlegorunds.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Student Esports Tournament

Kako ističu organizatori, odmak od sličnih natjecanja prepoznaje se u činjenici da se u svim naslovima natječe isti tim, tj. 6 igrača koji predstavljaju svoj fakultet. Svaki naslov donosi bodove koji se tijekom turnira zbrajaju kako bi odredili finalnog pobjednika cijelog turnira. Tim koji ponese naslov ukupnog pobjednika turnira svome će fakultetu osigurati profesionalnu streaming opremu kako bi se dalje popularizirao esport na tom fakultetu, dok će i tjedni pobjednici biti nagrađeni nagradama sponzora.

Najava turnira Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić/Biljana Starčić

Osim nagrada za natjecatelje organizatori turnira osigurali su i bogate nagrade za gledatelje koji će imat priliku osvojiti nagradu svakog dana streama tako da točno odgovore na nagradno pitanje, a troje sretnika može osvojiti i gaming voucher u vrijednosti 50€ ako točno prognoziraju ovotjednog pobjednika.

Svojeg favorita možete staviti na prvo mjesto do početka prvog meča, tj. ponedjeljka u 18 sati na sljedećem linku. Fakulteti koji se natječu u prvom izdanju Superology Student Esports Tournamenta su abecednim redom: Fakultet elektrotehnike i računarstva, Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek, Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje, Fakultet organizacije i informatike, Fakultet strojarstva i brodogradnje, Sveučilište Sjever, Tehničko veleučilište u Zagrebu i Visoko Učilište Algebra.