počelo je

Esport okršaj studenata: Pogledajte kako je prošao prvi dan turnira SET by Superology

08.10.2021 u 06:38

Bionic
Reading

Osam fakulteta natječe se u dva i pol mjeseca na esport turniru SET by Superology, a doznali smo kako je prošao prvi dan

U četvrtak je započeo studentski esport turnir SET by Superology na kojemu se u dva i pol mjeseca u pet igara natječe osam fakulteta s jednom ekipom po fakultetu.

Kako je tportal već pisao, svaka ekipa ima šest igrača, svaka dva tjedna održava se natjecanje iz jedne igre, a igre na turniru su:

  • FIFA 21
  • Counter Strike: Global Offensive
  • Rocket League
  • League of Legends
  • PUBG: Battlegrounds

Četvrtfinale je, doznajemo od organizatora Good Gamea, prošlo tako da je prvu pobjedu odnio TVZ s uvjerljivom prednošću od 5 golova nad Splitskim FESBom (5:0) i tako ponio prvu pobjedu u četvrtfinalu natjecanja. Drugu utakmicu igrala su dva Varaždinska fakulteta - Fakultet Organizacije i Informatike i Sveučilište Sjever.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Student Esports Tournament

Nakon jako tijesne prve utakmice i odlaska u produžetke pobjedu je ipak odnio FOI i tako si osigurao mjesto drugog polufinalista. Treća utakmica vodila se između Veleučilišta Algebra i Fakulteta strojarstva i brodogradnje te je završila rezultatom 3:1 što je FSB-u dalo novu priliku za dokazivanje u sljedećoj fazi natjecanja. Zadnja utakmica četvrtfinala, ona između Osječkog FERIT-a i Zagrebačkog FER-a ipak se nije održala zbog tehničkih problema sa strane FERIT-a, stoga je FER dobio četvrto mjesto u polufinalu.

  • +4
Good Game i Nikola Stolnik Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Polufinale se, za razliku od četvrtfinala, igralo u Best of 3 formatu, što znači da su timovima bile potrebne dvije pobjede kako bi osigurali prolaz u finale. U prvom ogledui polufinala susreli su se timovi Fakulteta strojarstva i brodogradnje (FSB) i Tehničko Veleučilište Zagreb (TVZ). Prvu pobjedu odnio je FSB, a drugu TVZ.

Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić/Biljana Starčić

Odlična treća utakmica ipak je završia sretno po TVZ koji je prošao u samo finale natjecanja dok se FSB u drugom danu turnira bori za treće mjesto. Drugi susret polufinala igrao se između Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER) i Fakulteta organizacije i informatike (FOI). Sretniji (ili spretniji) tim ovdje je ipak bio FER sa dvije uzastopne pobjede, što znači da FOI-ju preostaje potruditi se osvojiti treće mjesto, dok FER ima priliku biti pobjednikom prvog izdanja Superology Student Esports Tournamenta. Sljedeću fazu, tj. ogled za treće mjesto i finale gledamo u drugom danu natjecanja.

Danas se igraju mečevi za 3. mjesto između FSB-a i FOI-ja, te uzbudljiva završnica natjecanja u naslovu FIFA 21 u kojoj će snage odmjeriti TVZ i FER. Utakmice će ponovno komentirati uigrani voditeljski par Njole i Marko KC koji svojim prijenosom događanja na terenu dodatno dižu atmosferu natjecanja. Live stream navedenih utakmica ponovno počinje u 18h i može se pratiti na Twitch i YouTube kanalima turnira.

I ovog će puta kroz livestream gledatelji imati priliku osvojiti nagrade glavnog partnera turnira - Superologyja, koji najbrže gledatelje koji točno odgovore na nagradno pitanje daruje goodie bagom prepunim zanimljivih nagrada.