nadogradnja

Opet novosti iz WhatsAppa; vlasnike iPhonea nova opcija čeka već u idućim tjednima

29.01.2021 u 07:25

Bionic
Reading

WhatsApp će uskoro tražiti biometrijsku potvrdu pri povezivanju WhatsApp računa sa računalom - unutar preglednika ili putem zasebne aplikacije

Verge je objavio zanimljivu informaciju o nadolazećim značajkama WhatsAppa. Riječ je o biometrijskim provjerama koje će biti potrebne za povezivanje uređaja. Mobilna aplikacija, podsjećamo, koristi QR kod za povezivanje uređaja sa preglednikom, no Facebook će to uskoro promijeniti - korisnici iPhonea će prije sinkronizacije svoj identitet morati potvrditi biometrijom - bilo to skeniranjem lica ili otiska prsta.

Novi sigurnosni sustav automatski će se aktivirati na iPhoneu koji koristi iOS 14 i ima opciju za Touch ID ili Face ID, što znači da će korisnici morati dvostruko provjeriti poveznicu osim ako su isključili biometriju na smartfonu u kojem slučaju će povezivanje raditi kao i do sad.

MacRumors naglašava da će biometrijska provjera biti vezana isljučivo uz sam uređaj, što znači da niti Facebook niti Apple neće dobiti fotografije, odnosno snimke korisničkih lica. Facebook ovu provjeru uvodi kako bi dodatno osigurao povezivanje sa računalima, odnosno spriječio nekoga da pristupi vašim razgovorima ako se domogne vašeg iPhonea.

Nova nadogradnja bi na iPhone trebala stići tijekom idućih nekoliko tjedana.