UGRAĐENA BIOMETRIJA

Novi Samsungov vanjski čvrsti disk ima čitač otiska prsta, a možete ga i dijeliti s drugima

09.01.2020 u 09:37

Bionic
Reading

SSD T7 Touch podržava prepoznavanje do četiri otiska prsta, tako da ga možete dijeliti sa članovima obitelji ili kolegama na poslu

Samsungov novi vanjski čvrsti disk T7 Touch, predstavljen tijekom sajma Consumer Electronics Show 2020 u Las Vegasu (SAD), dolazi s ugrađenim čitačem otiska prsta koji može prepoznati do četiri različita otiska kako bi dozvolio otključavanje i pristup pohranjenom sadržaju.

TEHNO PREGLED

Zapeli su nam za oko: Pogledajte zanimljive gadgete sa sajma CES 2020 u Las Vegasu!

Pogledaj galeriju

Dodana je i lampica koja svijetli kad je T7 Touch priključen na drugi uređaj i kad je prijenos podataka aktivan. Aluminijsko kućište trebalo bi izdržati pad s visine do dva metra bez ozbiljnijih posljedica. Na njemu je jedan utor USB-C, koji podržava kabele USB-C, USB-B i USB-A.

Ovaj SSD disk može pisati podatke brzinom do tisuću megabajta u sekundi i čitati do 1,050MB/s, otprilike dvostruko brže nego prethodno izdanje T5, kažu u Samsungu.

T7 Touch bi u prodaju trebao krenuti krajem ovog mjeseca, po cijeni od 129,99 američkih dolara za model s 500 gigabajta memorije. Modeli s terabajtom memorije koštat će 229,99 dolara, a s dva terabajta 399,99 dolara.

Do kraja lipnja ove godine trebalo bi se pojaviti i izdanje bez čitača otiska prsta, piše Verge.