CES 2020.

Samsungov najnoviji gejming monitor vjerojatno je skuplji od vašeg televizora

08.01.2020 u 12:51

Bionic
Reading

Masivni zakrivljeni prikaz popularnog korejskog proizvođača vjerojatno je najekstremniji gejming monitor kojeg smo ikad vidjeli

Samsungov najnoviji monitor Odyssey G9, izvještaju The Vergea, izgleda prilično impresivno uživo. Kompanija je, naime, ovu luksuznu zakrivljenu periferiju od 49 inča predstavila u sklopu svojega štanda na CES-u 2020. i odmah privukla hrpu znatiželjnika.

Gejming monstrum

Premda trenutni hardverski zahtjevi igara koncept igranja u maksimalnim detaljima na monitoru od 240 Hz čini praktički nemogućim, ideja korištenja ovog ekrana u starijim igrama zvuči zanimljivo - pogotovo ako se bavite esportom. Čak i oni koji igre neće igrati u 240 Hz i dalje mogu iskoristiti prednost njegove visoke rezolucije i zakrivljenog 1000R panela.

Stražnji dio monitora je također jako zanimljivo dizajniran, ističući jedinstveni komad plastike istaknut samo LED svjetlom koje mijenja boje - slično kao reaktor koji koristi Iron Man. Pitanje je, doduše, treba li ikome ovakva mrcina od monitora? Iskreno - ne. Izgleda li lijepo i hoće li Samsungu zaraditi nagradu za najljepši monitor sajma? Vjerojatno da.

Samsung Odyssey G9 Izvor: Promo fotografije / Autor: Samsung

Možda malo previše - ili sasvim dovoljno?

Što se praktičnosti samog ekrana tiče, puno posjetitelja prigovorilo je da se boje da će monitor na sebi usred igre imati prevelik broj detalja te da će otežati praćenje akcije na ekranu - pogotovo u munjevitim igrama poput Fortnitea.

Samo za odlikaše

Što se tehnoloških značajki tiče, Odyssey G9 ima brzinu osvježenja od 1 ms, kao i podršku za AMD Freesync 2 i G-Sync. Što se cijene tiče, ona je bar za sad nepoznata, no sudeći prema ostatku trenutne ponude Samsungovih premijskih zakrivljenih monitora, nemojte se začuditi ako vas u dućanu dočeka peteroznamenkasta brojka.

Samsung Odyssey G9 na tržište stiže kasnije ove godine.