KUĆNI INTERNET

Nova era uređaja: Iskonov MESHtar i Mini router za van sve su popularniji

  • Autor: Tportal
  • Zadnja izmjena 16.09.2020 15:43
  • Objavljeno 16.09.2020 u 15:43
tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Iskon

Dva uređaja su se pokazali sve popularnijima u modernoj eri povećanog korištenja interneta. Kompanija tvrdi da MESHtar i Mini router za van bilježe zapanjujuće povećanje prodaje

Prema najnovijem izvješću Iskona, nekoliko 'nišnih' proizvoda postalo je jako popularno. Prvi uređaj MESHtar, proizvod za pojačavanje Wi-Fi signala. Uređaj počiva na tzv. MESH tehnologiji koja se u prošlosti koristila samo u velikim pogonima poput bolnica i vojnih postrojenja. Napretkom tehnologije MESH uređaji postali su manji i jednostavniji za korištenje (i instalaciju).

MESHtar

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Iskon

MESHtar ne zahtjeva mrežu nekog određenog operatora niti ugovornu obvezu, već se može koristiti uz bilo koji fiksni Internet kojem treba pojačanje u cijeloj nekretnini. 'Od trenutka web narudžbe pa do isporuke prođe svega par radnih dana, a korisnik plaća 49 kuna mjesečno sve dok koristi MESHtra. Ovo kvalitetno i praktično rješenje imamo već dulje u ponudi, no do proljeća su ga odabirali većinom poslovni korisnici, ugostitelji, iznajmljivači apartmana koji su si htjeli trajno riješiti problem s Wi-Fi-jem za radnike ili goste. Kako smo u jednom trenutku ostali zatvoreni u domovima s ukućanima i oslonjeni na internet za komunikaciju, rad i učenje, tako je munjevito narasla potražnja za Iskon MESHtrom i u kućama katnicama, velikim stanovima, nekretninama s vrtom.' kažu iz Iskona.

U Iskonu je aktualna akcija u kojoj se, uz 49 kuna mjesečne naknade, ne plaća jednokratna naknada za aktivaciju usluge.

Mini router za van

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Iskon

Osim MESHtra, postoji još jedan donedavno nišni uređaj, koji je od proljeća postao svojevrsni must have svakog doma. Riječ je o Mi-Fi-ju, malom džepnom routeru u koji se umeće podatkovna SIM kartica i potom se na njega spaja više uređaja. Iskonova podatkovna SIM kartica sadrži 60GB prometa mjesečno, brzinu do 150 Mbps, a može se aktivirati te deaktivirati po želji i potrebi Iskonovca – nema ugovornu obvezu pa je praktična i za sezonalno korištenje.

'Uslijed pojačanog rada i učenja kod kuće, obitelji su pronašle dodatnu prednost ovih zgodnih prijenosnih routera sa mobilnim data SIM karticama. Koriste ih da rasterete kućnu mrežu, na način da je nekoliko članova obitelji spojeno na mobilni, a nekoliko na fiksni Wi-Fi.', piše u iskonovoj službenoj objavi.

U ponudi Iskona nalazi se nekoliko Mi-Fi routera. Međusobno se razlikuju po maksimalnom broju uređaja koji se mogu spojiti na njih i vijeku baterije. Trenutno se ističe Huaweijev model, odmah spreman za SIM karticu, koji s rokom trajanja baterije od 6 sati može paralelno ugostiti čak 16 različitih uređaja. Cijena tog uređaja na Iskon webshopu iznosi 349 kuna.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!